Η νομαρχίας Λάρισας δεν μπορεί να ελέγξει τα καταστήματα της προκειμένου να επιβεβαιωθούν όσοι καταστηματάρχες επιτρέπουν το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Και αυτό γιατί υπάρχουν 4 επόπτες υγείας που στην αρμοδιότητα τους έχουν όλους τους ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τους ελέγχους στα νερά μέχρι κάθε είδους καταγγελίες πολιτών και τώρα έχουν επιπλέον και αυτή την αρμοδιότητα . Υπάρχει επίσης και ένα επιπλέον ζήτημα με τις εκτός έδρας μετακινήσεις τους που έχουν περιοριστεί αρκετά και επιτείνουν το πρόβλημα των ελέγχων ακόμη περισσότερο.

Στην παρούσα φάση οι αρμόδιοι υπάλληλοι της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της νομαρχίας Λάρισας ενημερώνουν τους καταστηματάρχες, κάνοντας τους συστάσεις για την εφαρμογή του μέτρου, δεδομένου ότι ο Σεπτέμβριος θεωρείται μήνας εξοικείωσης και προσαρμογής στα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τους μέχρι τώρα ελέγχους της Διεύθυνσης Υγιεινής της νομαρχίας Λάρισας, οι καταστηματάρχες δείχνουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις τους και φαίνονται έτοιμοι να βοηθήσουν στη σωστή εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων, υπό το φόβο των χρηματικών προστίμων.