Μνημόσυνο στο ναό του Αγίου Θεοδώρου του Βυζάντιου «υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος εκτελέστηκε στις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου στις 28-10-2018, ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ του 1940 και ετάφη στις 8-11-2018, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αρχαγγέλων», πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή το πρωί το παράρτημα Λέσβου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Το μνημόσυνο πραγματοποιείται στο ναό που βρίσκεται μέσα στην έδρα του Στρατηγείου της 98 ΑΔΤΕ, του τοπικού στρατιωτικού σχηματισμού, εξυπηρετεί τις ανάγκες των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και χτίστηκε για αυτόν ακριβώς το σκοπό, έξω από την πόλη, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Το μνημόσυνο, συνέχεια άλλης παρόμοιας τελετής που πραγματοποιήθηκε σε ενοριακό ναό στο χωριό Στύψη την περασμένη Κυριακή, με ομιλητή τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων στα πλαίσια εκδηλώσεων προς τιμή του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα Γερμανού Καραβαγγέλη, πραγματοποιείται μέσα στο στρατόπεδο, έδρα του στρατιωτικού σχηματισμού, προφανώς κατόπιν σχετικής αδείας, την επομένη της επετείου τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Όπως σημειώνεται δε στην ανακοίνωση του παραρτήματος Λέσβου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων «σε μια εποχή όπου μερικές φορές ηρωισμός είναι να ονομάσεις κάποιον ήρωα, πιστεύουμε ότι σήμερα, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, αξίζουν να τιμώνται τα ηρωικά πρότυπα και να προβάλλονται ως φωτεινά παραδείγματα γενναιότητας και φιλοπατρίας για τη νεολαία μας».

Και συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση: «Στα πλαίσια αυτά η πράξη αυτοθυσίας του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, για την προβολή των δικαίων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και της Ελλάδας, πιστεύουμε ότι πρέπει να τιμηθεί και από το στελεχιακό δυναμικό της Μέσης Εκπαίδευσης, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς αυτόν τον αοίδημο γενναίο Έλληνα. Η ανακοίνωση διενεμήθη σήμερα σε όλα τα σχολεία της Λέσβου καθώς και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και καταλήγει αναφέροντας «την προσεχή Κυριακή λοιπόν, 18 Νοεμβρίου 2018 καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών», στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, του Στρατηγείου της 98 ΑΔΤΕ, στην Παγανή Μυτιλήνης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.