Ξεκινούν οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία

Πρόστιμο θα επιβάλλεται σε τυχόν παραβάτες


ΕΛΛΑΔΑ
7:09
09/09/2012
Ξεκινούν οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία
1
loading

Στο ποινολόγιο της Τροχαίας μπαίνουν από τη Δευτέρα όσα σχολικά λεωφορεία δεν πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ομάδες τροχονόμων θα βρίσκονται στους δρόμους και θα ελέγχουν τα οχήματα με τα οποία μετακινούνται οι μαθητές.

Οπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στις περιπτώσεις που θα διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλεται το προβλεπόμενο από τον νόμο πρόστιμο. Σε περίπτωση που εντοπίζονται προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα, το λεωφορείο θα ακινητοποιείται. Από τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Έθνος, η Τροχαία προχωρά:

-Στη διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.
-Στην εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
-Στην πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία.
-Την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων (οριζόντια και κάθετη σήμανση, προστατευτικά κιγκλιδώματα κ.λπ.), για την αποκατάστασή τους.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά μαθητών, η Τροχαία προτρέπει τους γονείς να ενημερώνουν άμεσα αν στο σχολείο ή στη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες και πινακίδες. Επίσης, ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια τα οχήματα που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις των μαθητών, να ενισχύσουν τον θεσμό του σχολικού τροχονόμου και να ενημερώνουν πριν από την πραγματοποίηση εκδρομής, ώστε να γίνεται έλεγχος του λεωφορείου και του οδηγού του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΓΙΑΝΝΟΣ

    Γιατί μας λέτε το αυτονόητο; Δηλαδή μας λέτε ότι η τροχαία θα κάνει το καθήκον της. Αυτό βέβαια, για το ελληνικό κράτος είναι πράγματι είδηση !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει