Κλειστή παραμένει από τις 4 το απόγευμα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στο 150ο χιλιόμετρο, λόγω του τροχαίου που προκλήθηκε, για άγνωστη ως τώρα αιτία, μετά την ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε 25 τόνους προπανίου.

Αμέσως μετά το περιστατικό σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη την Φθιώτιδα βρέθηκαν στην περιοχή λαμβάνοντας προστατευτικά μέτρα αφού διαπιστώθηκε και διαρροή προπανίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το βυτιοφόρο κατευθυνόταν από την Αθήνα προς τη Λαμία και κάτω από άγνωστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Οι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί πρώτοι διαπίστωσαν ότι ο οδηγός ήταν εγκλωβισμένος και θανάσιμα τραυματισμένος και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός μέσα από την καμπίνα του βυτιοφόρου.

Πυροσβεστικά οχήματα συνέχισαν για ώρες να ρίχνουν νερό πάνω στο βυτιοφόρο προσπαθώντας να αποκλείσουν την πιθανότητα έκρηξης ενώ την ίδια στιγμή δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν από την περιοχή τους κατοίκους.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ έφτασαν στην περιοχή ειδικοί τεχνικοί οι οποίοι θα κάνουν μετάγγιση του φορτίου του προπανίου σε άλλο βυτιοφόρο και στη συνέχεια με γερανό θα προσπαθήσουν να το μετακινήσουν από το συγκεκριμένο σημείο.

Μέχρι τότε θα παραμένει κλειστή η εθνική οδός και θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των οδηγών.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού από τον κόμβο του Κάστρου στο 110 χλμ όπου κάνει εκτροπή στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων που κινούνται από Αθήνα προς Λαμία. Οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κινούνται δια μέσου Ορχομενού προς Αμφίκλεια και Μπράλο από την παλιά εθνική οδό για να φτάσουν στο ύψος των Θερμοπυλών στο 202 χλμ και να επανέλθουν και πάλι στην εθνική οδό προς Λαμία και Λάρισα.

Στο αντίθετο ρεύμα, οι οδηγοί που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα αναγκάζονται να ακολουθήσουν το δρόμο προς το Μπράλο και από εκεί την παλιά εθνική οδό για Λιβαδειά και Θήβα για να φτάσουν στο εθνικό δίκτυο στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου στον κόμβο της Θήβας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής η ολοκλήρωση της επιχείρησης δεν αναμένεται πριν από τα μεσάνυχτα.