Την τιμητική του έχει και φέτος, όπως και κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο, η Τήνος, όπου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Περπατώντας κανείς στα σοκάκια θα σκεφτεί ότι η κρίση δεν άγγιξε το γνωστό κυκλαδονήσι. «Είναι μια ψευδαίσθηση» λένε στην εφημερίδα «Καθημερινή» οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι επιχειρηματίες που βλέπουν τους τζίρους να μειώνονται σε ποσοστό που αγγίζει το 40%.

«Έχει έρθει πολύς κόσμος και φέτος, απλά ο Έλληνας έχει αλλάξει νοοτροπία» λέει ο δήμαρχος Παναγιώτης Κροντήρας. «Έχουν μειωθεί οι μέρες που κάνουν διακοπές, έχουν μειωθεί τα χρήματα που ξοδεύει. Παλιότερα όσοι είχαν σπίτι στο νησί καλούσαν φίλους, οι οποίοι έμεναν σε κάποιο ξενοδοχείο. Αυτό πλέον δεν συμβαίνει. Όλοι φιλοξενούνται στο σπίτι» λέει ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου, αλλά και των τοπικών παραγόντων, φέτος το νησί έχει κατά 10-15% λιγότερες αφίξεις σε σχέση με πέρσι, ωστόσο ο τζίρος είναι μειωμένος κατά πολύ περισσότερο, σε ποσοστό που αγγίζει το 40%.

Με λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με πέρσι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε μειώσεις δρομολογίων, θα καλυφθούν φέτος οι ανάγκες για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Συνολικά από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο για το τριήμερο 13-15/8 προγραμματίστηκαν 117 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Για σήμερα είναι προγραμματισμένα 36 δρομολόγια: 21 από τον Πειραιά, 11 από τη Ραφήνα και από το Λαύριο 4.