Στο εκκλησάκι του Αποστόλου Μάρκου στο Παραλίμνι, το οποίο έχει χτιστεί στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του «Ήλιος», τελέστηκε σήμερα μνημόσυνο, για τους 121 που έχασαν τη ζωή τους, πριν εφτά χρόνια σαν σήμερα, στο Γραμματικό.

Το απόγευμα θα τελεσθεί επίσης μνημόσυνο στην εκκλησία της Παναγίας της Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή, κοντά στη Λευκωσία.

Πολλοί συγγενείς θυμάτων πήγαν στο Γραμματικό για να τιμήσουν τη μνήμη των συγγενών τους που χάθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους το 2005.

Ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτης» υπεραμύνθηκε της απόφασής του για διεξαγωγή της δίκης των υπευθύνων της «Ήλιος» στην Κύπρο, που κατέληξε στην αθώωσή τους. Ο Πέτρος Κληρίδης είπε ότι η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε κατά την περίοδο της άσκησης της ποινικής δίωξης δεν άφηνε περιθώρια για διαφορετικό χειρισμό, γιατί θα αφήνονταν σκιές.

Εναντίον της αθωωτικής απόφασης, πριν από οκτώ μήνες, έχει καταχωρηθεί έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία θα εκδικασθεί τον ερχόμενο μήνα.

Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα εκκρεμεί η έφεση εναντίον της καταδίκης των υπευθύνων της εταιρείας, γεγονός που εγείρει νομικό ζήτημα ως προς το τι θα ισχύσει τελικά, ανάλογα και με την τελική κατάληξη των δύο υποθέσεων.