Σε εξέλιξη παραμένει και σήμερα η φωτιά που καίει στην Αρκαδία ενώ με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές και τα χωριά που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», 27.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από τη φωτιά που μαίνεται ενώ λόγω της φωτιάς στην Αρκαδία αλλά και την Κορινθία αναβλήθηκαν  τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το έργο των πυροσβεστών γινόταν ακόμα πιο δύσκολο από τους ισχυρούς ανέμους και το μέτωπο άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση. Πάντως η αλλαγή της κατεύθυνσης του ανέμου στάθηκε σωτήρια για το χωριό Μαλωτά.

Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης, από το πέταγμα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενός αναμμένου τσιγάρου από έναν 45χρονο. Ο κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, για να απολογηθεί αύριο.

Σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών φορέων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η αποτίμηση της καταστροφής και ο συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά και την ανάταξη της περιοχής.