Συνεχείς αναζωπυρώσεις γίνονται στα τέσσερα μεγάλα μέτωπα δεν επιτρέπουν την κατάσβεση των πυρκαγιών.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται τα μέτωπα της Αρκαδίας, της Κορινθίας, του Αγίου Όρους και του Νεοχωρίου Δομοκού.

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών φορέων από τις πληγείσες περιοχές και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο την αποτίμηση της καταστροφής και τον συντονισμό των ενεργειών, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στήριξης των πληγέντων από την πυρκαγιά και την ανάταξη της περιοχής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μετά από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου αναβάλλονται, λόγω των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Κορινθία, τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στάχτη έγιναν μέχρι στιγμής περί τις 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή περιμετρικά της Ουρανούπολης Χαλκιδικής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που διατυπώνουν αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.