Αυστηροί έλεγχοι στις συνταξιοδοτικές παροχές

Στόχος του υπουργείου να μην χαθούν άλλοι πόροι


ΕΛΛΑΔΑ
16:14
01/08/2012
Αυστηροί έλεγχοι στις συνταξιοδοτικές παροχές
loading

Τη συγκέντρωση όλων των αρχείων των συνταξιούχων των Ταμείων και τη διασταύρωση όλων αυτών των δεδομένων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προωθεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με επείγουσα εγκύκλιο, που έστειλε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στόχος του υπουργείου, όπως επισημαίνεται, είναι, από την 1η Ιανουαρίου του 2013, να έχει εξυγιανθεί πλήρως το σύστημα συνταξιοδοτικών παροχών από «μαϊμού» συντάξεις και απώλεια πόρων.

Βασική επιδίωξη του υπουργείου, όπως διευκρινίζεται, είναι να αποκαλυφθεί όλο το φάσμα των παράνομων συντάξεων, να εντοπιστούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις, που υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια καταβολής, να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα εισοδήματα δηλώνονται και φορολογούνται και, εν τέλει, να διαπιστωθεί, αν όλες οι συνταξιοδοτικές παροχές καταβάλλονται με νόμιμο τρόπο.

«Στο εξής, καμία ασφαλιστική παροχή δεν θα δίνεται, χωρίς τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Αυτοί οι δύο μοναδικοί αριθμοί, που αφορούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κάθε πολίτη, αξιοποιούνται πλέον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι η πρώτη φορά που διενεργείται ένας τόσο εκτεταμένος και σε βάθος έλεγχος των συνταξιοδοτικών παροχών. Μέχρι τώρα, υπήρχε ένα «τυφλό» ασφαλιστικό σύστημα και κανένα ταμείο δεν «έβλεπε» τις παροχές και τις συντάξεις, που έδιναν τα άλλα ταμεία στους δικούς του ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι σε παροχές, που δεν έπρεπε να δίνονται και σε φόρους ή σε εισφορές, που δεν καταβάλλονταν», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει