Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Καλλιτεχνούπολη, στην Πεντέλη Αττικής, ενώ η πυρκαγιά έχει επεκταθεί και στην περιοχή του Νέου Βουτζά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη λόγω του κινδύνου της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr από την Πυροσβεστική, εκκενώνονται προληπτικά κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα και ιδρύματα. Παράλληλα, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Μετά από εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και για προληπτικούς λόγους αναφορικά με την πυρκαγιά στην Πεντέλη, εκκενώνονται τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας του Στρατού Ξηράς στον ‘Αγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Στο μεταξύ, εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται, εδώ και λίγα λεπτά, σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.