«Πυρά» κατά του Υπουργείου Υποδομών εξαπολύει η Νομαρχία Λάρισας με αφορμή τη χρηματοδότηση του έργου επισκευής του οδικού δικτύου του νομού που χρησιμοποιήθηκε ως εναλλακτική διαδρομή τον περασμένο χειμώνα, μετά τις κατολισθήσεις στην κοιλάδα των Τεμπών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το οδικό δίκτυο του νομού υπέστη σοβαρές ζημιές από την καθημερινή μετακίνηση των αυτοκινήτων και κυρίως των βαρέως οχημάτων. Τελικά, το κόστος επισκευών, που ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας Λάρισας και όχι, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, το Υπουργείο Υποδομών.

«Όπως είναι γνωστό, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και υπομνήματα από την πλευρά της Νομαρχίας προς το Υπουργείο Υποδομών και παρά τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού κ. Δ.Ρέππα για την αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου που δέχτηκαν το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο, το Υπουργείο τελικώς δεν ανταποκρίθηκε μετακυλίοντας την ευθύνη στη Νομαρχία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νομαρχίας.

Οι εργασίες αποκατάστασης, σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων, αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς χθες η Επιτροπή Έργων αποφάσισε να προχωρήσει στη δημοπράτηση τους μέσα στο Σεπτέμβριο.