Τα τελευταία χρόνια, η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Υπηρεσίες όπως το AirBnb επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων να τα αξιοποιήσουν ως πηγή επιπλέον εισοδήματος από τη φιλοξενία βραχυχρόνιων ενοικιαστών. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για την ανακαίνιση του ακινήτου σας ώστε να το μετατρέψετε σε έναν άνετο χώρο φιλοξενίας, «ανεβάστε» την κατοικία σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, και ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τους νέους σας επισκέπτες!

Γενικές μικροεπισκευές

Εάν το σπίτι που πρόκειται να νοικιάσετε είναι παλιό ή έχει μείνει κλειστό για πολύ καιρό, είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται μία σειρά από επισκευαστικές εργασίες, όπως επισκευή και σφράγιση ρωγμών στους τοίχους με τη χρήση ενός κατάλληλου σφραγιστικού υλικού, όπως τον ελαστικό στόκο 2 συστατικών FLEX-COVER από την ISOMAT, ή σπατουλάρισμα των τοίχων για τη δημιουργία μίας πιο λείας τελικής επιφάνειας με ένα  ετοιμόχρηστο ακρυλικό στόκο όπως είναι ο ISOMAT ACRYL STUCCO. Εκτός, όμως, από ρωγμές, σε μία παλιά κατοικία ενδέχεται να υπάρχουν μικρές φθορές, γρατζουνιές ή τρύπες από καρφιά στους εσωτερικούς τοίχους. Μπορείτε να κλείσετε αυτά τα ενοχλητικά σημάδια εύκολα και γρήγορα, επιλέγοντας ένα έτοιμο-προς-χρήση στόκο σπατουλαρίσματος, όπως τον παστώδη ελαφρύ ακρυλικό στόκο FAST-COVER.

Ανακαίνιση δαπέδου

Εάν θέλετε να αλλάξετε πλακάκια για να δώσετε στο χώρο μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, δεν χρειάζεται να ξηλώσετε τα ήδη υπάρχοντα πλακίδια, εργασία που είναι ιδιαίτερα επίπονη. Μπορείτε να κολλήσετε κατευθείαν πάνω στα υπάρχοντα πλακάκια νέα πλακίδια με μία εύκαμπτη κόλλα πλακιδίων, όπως την υψηλής ποιότητας ρητινούχα κόλλα πλακιδίων ISOMAT AK 22 και να τα αρμολογήσετε με έναν υδαταπωθητικό έγχρωμο αρμόστοκο όπως τον MULTIFILL SMALTO 1-8 από την ISOMAT. Μία άλλη πολύ μοντέρνα και εύκολη λύση είναι πάνω στο ήδη υπάρχον δάπεδο, είτε αυτό είναι από πλακάκια είτε ξύλινο, να εφαρμόσετε ένα δάπεδο πατητής τσιμεντοκονίας, το οποίο θα δώσει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο και θα είναι και πολύ εύκολο στο καθάρισμα λόγω της πολύ λείας και μονολιθικής επιφάνειας που δημιουργεί. Εάν πάλι διαθέτετε μωσαϊκό δάπεδο, τυχόν φθορές μπορούν να επισκευαστούν με μηχανή μωσαϊκού, ενώ μπορείτε να επαναφέρετε τη λάμψη στις μαρμάρινες επιφάνειες επιλέγοντας ειδικά προϊόντα για τον καθαρισμό και το γυάλισμά τους.

Ανακαίνιση υγρών χώρων (μπάνιο και κουζίνα)

dsoghifido2 Και στους υγρούς χώρους, όπως είναι το μπάνιο ή η κουζίνα,  μπορείτε πολύ εύκολα αντί να ξηλώσετε τα πλακάκια να εφαρμόσετε νέα από πάνω. Εδώ, όμως, σας απασχολούν και άλλα πράγματα, όπως  η κατάσταση των υδραυλικών ή η εμφάνιση μαύρων κηλίδων και φθορών στους αρμούς γύρω από τη μπανιέρα ή τα πλακίδια. Πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε άλλη εργασία, ελέγξετε και επισκευάσετε τα υδραυλικά του χώρου με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου επαγγελματία. Για να κλείσετε όσες τρύπες δημιουργήθηκαν στον τοίχο κατά τη διάρκεια των επισκευών, επιλέξτε ένα ρητινούχο, ινοπλισμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα όπως το DUROCRET-PLUS. Έπειτα, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν σπασμένα πλακίδια και να τα αντικαταστήσετε, ή ακόμα και να ανανεώσετε τους φθαρμένους αρμούς με το κατάλληλο αρμόστοκο. Για το μπάνιο, η πατητή τσιμεντοκονία αποτελεί και πάλι μία κομψή και σύγχρονη λύση, αφού προσδίδει στο χώρο μία αίσθηση μινιμαλισμού. Μπορείτε να την εφαρμόσετε τόσο στον τοίχο όσο και στο δάπεδο, ενώ ταυτόχρονα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε χτιστά έπιπλα και είδη υγιεινής, όπως μπανιέρες, λουτήρες και νιπτήρες. Τα προϊόντα πατητής τσιμεντοκονίας DUROCRET-DECO FLEX και DUROCRET-DECO FINISH της ISOMAT θα δώσουν στο χώρο σας ένα μοναδικό αποτέλεσμα μοντέρνας και υψηλής αισθητικής.

Χρώμα και διακόσμηση

Εφόσον ολοκληρώσατε την επισκευή του ακινήτου, τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε με το πιο δημιουργικό στάδιο: τη βαφή και διακόσμηση του χώρου! Πριν επιλέξετε τα τελικά χρώματα, σκεφτείτε τους υποψήφιους πελάτες σας, τις προτιμήσεις τους, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το ακίνητό σας. Εάν, για παράδειγμα, διαθέτετε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να απευθυνθείτε σε πιο νεανικές ηλικίες και να χρησιμοποιήσετε trendy συνδυασμούς χρωμάτων και πιο μινιμαλιστικό design. Κατά συνέπεια, σε μία παραθαλάσσια κατοικία ταιριάζουν περισσότερο χρώματα εμπνευσμένα από την θάλασσα, ενώ σε ένα ορεινό εξοχικό είναι προτιμότερο να συνδυάσετε γήινα χρώματα, πέτρα και φυσικό ξύλο. Η σειρά χρωμάτων για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ISOMAT COLOR SYSTEM θα σας ενθουσιάσει με την υψηλή της ποιότητα, την τέλεια καλυπτικότητα και τις αμέτρητες μοναδικές αποχρώσεις που διαθέτει. Για ακόμα περισσότερα tips, χρωματικές προτάσεις και ιδέες διακόσμησης, μπορείτε να απευθυνθείτε στους Σύμβουλους Χρώματος της ISOMAT. Για τη διακόσμηση του χώρου, μία οικονομική αλλά ταυτόχρονα μοντέρνα λύση συνιστά η χρήση επίπλων από επαναχρησιμοποιημένα υλικά, όπως ξύλινες παλέτες ή παλιά μπαούλα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε λιτούς, φιλόξενους χώρους με μονολιθική εμφάνιση, μπορείτε να επιλέξετε και πάλι την πατητή τσιμεντοκονία για την κατασκευή χτιστών επίπλων, όπως κρεβάτια, πάγκους κουζίνας ή προσόψεις σε τζάκια. Μη ξεχάσετε να συνδυάστε τα έπιπλα με το σωστό φωτισμό, έτσι ώστε να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο.