Συνάντηση με τον δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, είχε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας και πρώην πρύτανης στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της αρκαδικής πρωτεύουσας, όπου οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας του δήμου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και με τη νέα διοίκηση του ιδρύματος, υπό τον αναπληρωτή πρύτανη Κωνσταντίνο Μασέλο. Επίσης, συζήτησαν και ζητήματα που άπτονται των νέων καθηκόντων του πρύτανη.

Ο υφυπουργός Παιδείας με δηλώσεις του ανέφερε, ότι η Παιδεία χρειάζεται συναίνεση σε όλες της τις βαθμίδες και είναι ανάγκη, είπε, να δούμε τα πράγματα έξω από πολιτικό και προσωπικό σχεδιασμό. Πρόσθεσε πως στόχος του υπουργείου είναι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές να πάρουν τα βιβλία στην ώρα τους, ώστε να μην παρατηρηθούν τα περσινά φαινόμενα κι εξέφρασε την επιθυμία του να κάνει γόνιμο και δημιουργικό διάλογο με όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε πως η χώρα διέρχεται την πιο κρίσιμη περίοδο και γι’ αυτό χρειάζεται ανασύνταξη δυνάμεων και τη συμπαράσταση όλων για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, συνεχάρη τον υφυπουργό για τα νέα του καθήκοντα και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα ισχυρή η συνεργασία δήμου και πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Παπαθεοδώρου, ότι το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης κατά την αυριανή του συνεδρίαση, θα παραχωρήσει με προγραμματική σύμβαση, νεοκλασικό κτίριο του δήμου στο κέντρο της Τρίπολης, το οποίο θα στεγάσει την ψηφιακή βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την πανεπιστημιακή Πινακοθήκη του ιδρύματος.