Με την επιστημονική εγκυρότητα της εταιρείας έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων Metron Analysis και την υποστήριξη του νέου, υψηλών ταχυτήτων, 3G δικτύου της WIND πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των εκλογών το δεύτερο διευρυμένο πιλοτικό ψηφιακό exit poll, σε συνέχεια του επιτυχημένου πρώτου πιλοτικού ψηφιακού exit poll που έγινε στη χώρα μας, στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Η διεξαγωγή του πιλοτικού ψηφιακού exit poll στηρίχτηκε σε ειδικά σχεδιασμένη μεθοδολογία από την Metron Analysis.

Η WIND σε όλη αυτή τη διαδικασία προσέφερε το νέο αναβαθμισμένο και ταχύτατο 3G δίκτυο της, ώστε συσκευές tablet να μετατρέπονται σε ψηφιακές κάλπες με αποτέλεσμα τα δεδομένα να συγκεντρώνονται, να μεταδίδονται και να επεξεργάζονται πιο γρήγορα από ποτέ, από τους ερευνητές.

Παράλληλα, το δείγμα του εκλογικού σώματος που συμμετείχε, ανταποκρίθηκε στο ψηφιακό exit poll με τη χρήση tablet και του δικτύου 3G της WIND, γεγονός που καταδεικνύει την αυξανόμενη διείσδυση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα του Έλληνα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς δήλωσε: «Η πρώτη διεξαγωγή του πιλοτικού exit poll με τη χρήση tablets και του 3G δικτύου της WIND υπήρξε επιτυχής και δικαιολόγησε το δεύτερο βήμα σε ένα εκτεταμένο δείγμα 900 ψηφοφόρων σε 15 εκλογικά κέντρα με μεγάλη γεωγραφική διασπορά. Τις επόμενες ημέρες θα αξιολογήσουμε πλήρως τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε και ελπίζουμε να έχουν την ίδια υψηλή ποιότητα που επιτεύχθηκε στο πρώτο pilot. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία, αργά ή γρήγορα θα αντικαταστήσει πλήρως τον παραδοσιακό τρόπο διεξαγωγής exit poll».

Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND Ελλάς, Νίκος Μπάμπαλης επισήμανε: «Έχουμε ως WIND ένα νέο, εκσυγχρονισμένο δίκτυο 3G, τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του οποίου μας διασφαλίζουν την ταχύτατη και αξιόπιστη μετάδοση δεδομένων μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλης φορητής συσκευής που συνδέεται μέσω 3G στο Internet, όπως η ταμπλέτα. Υλοποιήσαμε για πρώτη φορά την καινοτομία του ψηφιακού exit poll πιλοτικά διαπιστώνοντας ότι το δίκτυο 3G λειτούργησε άψογα αλλά και οι ψηφοφόροι αντέδρασαν θετικά. Στις εκλογές της 17ης Μαΐου το υλοποιήσαμε σε τριπλάσια σημεία με πλήρη επιτυχία σε ότι αφορά την συγκέντρωση και μεταφορά των δεδομένων, για την οποία είχαμε την ευθύνη. Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε τις επεξεργασίες της Metron Analysis».