Αρνητικοί στην πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να πεζοδρομήσει την οδό Τσιμισκή στο κέντρο της πόλης, εμφανίζονται οι περισσότεροι επαγγελματίες που λειτουργούν τα καταστήματά τους στην περιοχή.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα. Η έρευνα διεξήχθη από 10-22 Μαΐου 2012 και από τις 143 επιχειρήσεις αποφάσισαν να μην συμμετέχουν οι 14.

Από τους 129 επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 62% απάντησε ότι δεν θεωρεί ότι η πεζοδρόμηση της οδού Τσιμισκή θα συντελέσει στην αποδοτικότητα της επιχείρησής του, έναντι 34,1% που δήλωσαν θετικοί σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ ποσοστό 3,9%, τόνισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι τα αποτελέσματα μίας τέτοιας κίνησης.

Όσοι τάχθηκαν υπέρ της πεζοδρόμησης προέταξαν ως λόγους την αισθητική και τη μείωση ρύπων και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Όσοι τάχθηκαν κατά της πεζοδρόμησης προέβαλαν ως επιχειρήματα το κυκλοφοριακό, την έλλειψη υποδομών και χώρων στάθμευσης, την απουσία αστυνόμευσης και την αποτυχία της πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.