Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για σκύλους και γάτες στις πολυκατοικίες

Ποιοι είναι οι περιορισμοί που τίθενται


ΕΛΛΑΔΑ
8:06
23/03/2018
Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για σκύλους και γάτες στις πολυκατοικίες
65
loading

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το νομοσχέδιο που αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα.

Θα καταστεί υποχρεωτικό, εντός έξι μηνών, από την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ιδιοκτήτης του ζώου να το στειρώνει.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κλπ) θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση. Να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο τέλος, το ύψος του οποίου ανέρχεται στα 100 ευρώ ετησίως.

Αστείρωτα ζώα μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης αρκεί αυτά να είναι ζευγάρι (αρσενικό και θηλυκό), με την καταβολή του ειδικού τέλους αστείρωτου ζώου

Παράλληλα, αναγκαστικά το κατοικίδιο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο και εγγεγραμμένο στη βάση δεδομένων του υπουργείου, με το κόστος του τσιπαρίσματος (σε όσους δεν το έχουν ήδη κάνει) να ανέρχεται στα 6 ευρώ.

Ακόμη, γίνεται πιο αυστηρό το πλαίσιο της μεταβίβασης του ζώου. Αναλυτικότερα, όλη η διαδικασία θα πρέπει να γίνει πλήρως καταγεγραμμένη, προκειμένου οι αρχές να γνωρίζουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης και το πλήρες «ιστορικό» του ζώου συντροφιάς. Επίσης, θα απαγορευτούν τα ζώα βιτρίνας, ενώ στα pet shops θα υπάρχουν μόνο σε ειδικό, διαμορφωμένο χώρο καθώς και σε εκτροφεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ευζωίας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο στις πολυκατοικίες θα ισχύουν τα εξής:

 • Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία.
 • Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαµερίσµατα και πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόµενων ζώων συντροφιάς σε κάθε διαµέρισµα µε την προϋπόθεση ότι αυτά:

α) διαµένουν στο ίδιο διαµέρισµα µε τον ιδιοκτήτη τους,

β) δεν παραµένουν µόνιµα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαµερίσµατος, ιδίως κατά τη διάρκεια της νύχτας,

γ) η παραµονή στα διαµερίσµατα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονοµικών διατάξεων και των αστυνοµικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας, και

δ) οι σκύλοι ή γάτες έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν σηµανθεί, καταγραφεί και φέρουν διαβατήριο

 • ∆εν µπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς µε τον κανονισµό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούµενου εδαφίου.
 • Με τον ίδιο κανονισµό µπορεί να περιορίζεται ο µέγιστος αριθµός των ζώων, που επιτρέπονται, στα δύο (2) ζώα ανά διαµέρισµα.
 •  Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σηµανθεί και καταχωρισθεί νοµίµως και φέρουν διαβατήριο, στις µονοκατοικίες µε την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής µεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονοµικές διατάξεις και οι αστυνοµικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
 • Απαγορεύεται η διατήρηση και παραµονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Επιτρέπεται όµως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον αυτοί είναι περιφραγµένοι και εφόσον υφίσταται η οµόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών και τηρούνται οι όροι ευζωίας. Η ως άνω απόφαση της γενικής συνέλευσης δεν απαιτείται εφόσον πρόκειται για σκύλους βοηθείας, σκύλους οδηγούς τυφλών, σκύλους βοηθείας και θεραπείας.
 • Οι ανωτέρω αριθµητικοί περιορισµοί ισχύουν µόνο για σκύλους και γάτες.
 • Σε κάθε διαµέρισµα πολυκατοικίας επιτρέπεται η διατήρηση ενός (1) σκύλου ή γάτας ανά 30 τετραγωνικά µέτρα. Επιπλέον σε περίπτωση που ο αριθµός των σκύλων και γατών είναι µεγαλύτερος από δύο (2), ο ιδιοκτήτης οφείλει να τα δηλώσει στις αρµόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και στις αρµόδιες υπηρεσίες δηµόσιας υγείας του ∆ήµου και όπου δεν υπάρχουν, στις αντίστοιχες κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες δηµόσιας υγείας της οικείας Περιφερειακής Ενότητες.
 • Σε κάθε µονοκατοικία επιτρέπεται η διατήρηση ενός (1) σκύλου ή γάτας ανά 20 τετραγωνικά µέτρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

65
σχόλια
 1. avatar Δημήτρης 45

  Όπως σε όλα έτσι και σε αυτό το θέμα των Σκύλων και την όχληση η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει Νόμους διότι δεν λειτουργούν τα όργανα του κράτους. Είναι 100% θέμα Αστυνομιας και πρέπει να έρχονται και να οδηγούν αυτόφωρο τους ιδιοκτήτες.Φυσικα δεν γίνεται τιποτα όπως σε πολλά αλλά και γίνεται ένα μεγάλο μπαχαλο. Καλέστε Αστυνομία είναι υποχρεωμένοι να έρθουν ..να κάνουν την δουλειά τους...

 2. avatar Σοβαρα

  Δεν υπαρχει καμια εταιρια που να κανει αυτοκολητα " Ειμαι [...] και αφηνω το σκυλο μου να γαβγιζει, να ταλαιπωρει τους γειτονες μου"? Ειναι απαραδεκτη πια η καθασταση στην Αθηνα. Εχω μένει Ισπανια, Αγγλια, Ιταλια- δεν υπαρχει τετοιο πραγμα. Και εκει οι ανθρωποι σκυλια εχουν, αλλα δεν ακουγεται γαβγισμα, δεν θα δεις σκυλι στο μπαλκονι, ουτε να γαβγιζει σε ορες κοινης ησιχιας και οχι μονο.

 3. avatar cristinatsou

  Τα ζωάκια δεν φταίνε τίποτα....Αντίθετα τα κακομαθημένα βλαστάρια του κάθε Ελληναρά που διαιωνίζει την βλακεία του και επιτρέπει στα παιδιά του να μετατρέπει το διαμέρισμα σε πάρκο ακόμα και σε ώρες κοινής ησυχίας αδιαφορώντας επιδεικτικά για την ψυχική ηρεμία των γειτόνων του είναι η πραγματική πληγή....Αλλα περί αυτού ουδείς λόγος!!Λες και είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τα καλόπαιδα του καθενός

 4. avatar Αντώνης Τ7

  Η κατάσταση σε πολλά μερη της Αθήνας είναι ανυπόφορη πλέον.
  Δεν περνάνε ουτε 2 λεπτά χωρίς να ακούς γαυγισμα στη γειτονιά.
  Πάντα συμπαθούσα τα σκυλιά, τώρα πια έχω ψυχολογικό πρόβλημα. Βγαίνω στο μπαλκόνι και βρίζω. Δεν αντεχεται άλλο αυτο το πράγμα.
  20 διαφορετικά σκυλιά γαυγιζουν οποτε τους καπνίσει όλη μέρα.

  Πρέπει να απαγορευτούν εντελώς τα σκυλιά στα μπαλκόνια.
  Μόνο παρουσία του ιδιοκτήτη τους.

  Και για να γίνει αυτό χρειάζεται κάποιος φορέας, π.χ. δημοτική αστυνομία (?) να αναλάβει την τήρηση του νόμου.
  Ζουμε σε ενα γιγάντιο πάρκινγκ γεμάτο παγιδευμένα σκυλιά που ουρλιάζουν ολες τις ώρες μη κοινης ησυχίας.
  Την ωρα που γράφω αυτό το σχόλιο, 12 μεσημέρι εχω ακουσει 7 σκυλια να γαυγίζουν. Λαθος, 8.
  Και αυτό θεωρείται φυσιολογικό απο κάποιους.
  Η νομοθεσία οφείλει να προστατέψει εμάς τους υπόλοιπους για τους οποίους έχει σημασία το να μπορουμε να έχουμε μια κάποια ησυχια και να μπορουμε μιλήσουμε 2 λεπτα χωρις γαυγισματα να μας τρυπανε τα αυτιά

 5. avatar μαρια πιλατου

  οταν καναμε τα συμβολαια δεν μου ανεφεραν για κατοικιδια εγω μπηκα μετα αποενα μιση μηνα στο σπιτι για να μεινω καιτο ειδα οταν πηγα να παρω το χαρτι απο το λογιστη εχω το γατι μου κριφα θελω να το στειρωσω αλλα φοβαμαι μην με δουν τι να κανω

 6. avatar ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

  ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ
  ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ
  ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΕ;

 7. avatar Βέροια

  Όλοι οι ανεγκεφαλοι φιλοζωοι νομίζουν ότι μόνο αυτοί και οι σκύλοι τους έχουν δικαιώματα.Ξεχνουν τι θα πει άνθρωπος και τι ζώο.Μαλλον θέλουν να μας πουν ότι είναι και αυτοί Ζώα!

 8. avatar Αδαμαντία

  Χωρίς να θέλω να φανώ παράξενη γιατί ειμαι ζωόφιλη και ταΐζω και αδέσποτα αλλα η γειτόνισσα μου στον κάτω όροφο έχει στο μπαλκόνι τη λεκάνη της γάτας ανοιχτή και έχει να την καθαρίσει και καμια βδομάδα...αυτο δεν είναι επικίνδυνο για την υγιεινή την δικη μου που απλώνω τα ρούχα μου??

 9. avatar Μπαρης μητσος

  ΕΡΩΤΗΣΕΙ ...;;;;;;Αν επητρεπετε να μενη για πολες ωρες σκυλος.σε μπαλκονη πολοικατηκιας και να μην σταματα το γαβγησμα.ξεσηκονοντας την γητωνια.επησεις κατα την εξωδο απο την ποληκατηκια ξεσηκονη την γητονια.

 10. avatar ξξξ

  Το θεμα ειναι οτι η μοδα της σκυλοφιλιας μας εχει κανει τη ζωη κολαση και υπαρχουνε πολλοι ανευθυνοι τρελοι που δε σε αφηνουν να ησυχασεις με τα σκυλια τους.Η κατασταση εχει γινει αφορητη παντου απο τα σκυλια που ειναι ζωα δε καταλαβαινουν και γαυγιζουν πολλα απ'αυτα συνεχεια με την ανοχη των ψυχοπαθων ιδιοκτητων τους.Σου καταστρεφουν τη ζωη και τη ψυχικη υγεια σου και σου ερχεται να κανεις φονο.Σ'αυτο το σημειο πρεπει ο νομος να ειναι πολυ σκληρος γιατι μονο τοτε θα μπει ταξη.Μονο για τα σκυλια ενδιαφερονται για τους ανθρωπους που βασανιζονται απ'αυτα κι απο τους ασυνειδητους μισανθρωπους σκυλοφιλους δε βλεπω κανενα σοβαρο νομο να τους προστατευει οριστικα απ'αυτο το προβλημα που απειλει τη ποιοτητα της ζωης τους.Μπερδεμενα πραγματα.Σιγα σιγα θα πρεπει να οργανωθουμε και να φτιαξουμε συλλογο και σωματειο οσοι ενοχλουμαστε απο ασυνειδητους σκυλοφιλους κι απο τα σκυλια τους και να διεκδικησουμε τη ποιοτητα ζωης που μας αξιζει γιατι εχει παραγινει η κατασταση αφου το κρατος δε παιρνει σοβαρα και ουσιαστικα μετρα.

  1. avatar Bbb

   Άλλο ανεγκεφαλοι ιδιοκτήτες σκύλων και άλλο η απαγόρευση να έχω ένα σκυλί αθόρυβο που δεν ακούγετε σαν τον δικό μας. Γενικά αν δεν τηρούνται κανόνες για τα ζώα είμαι μαζι σας. Αλλά κάποιοι εναντίον ταινία και χωρίς λογο

  2. avatar Elpida Solou

   Πόσο δίκιο έχεις. Παθούσα και λίγο πρίν το νευρικό κλονισμό, αφού δεν βρίσκουμε ησυχία πρωι μεσημέρι βράδυ, πεταγόμαστε απο τον ύπνο μας! Αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να φύγουμε απο το σπίτι και να ζήσουν τα σκυλιά. Τα αγαπώ και έχω κι εγώ σκύλο που ευτυχώς δεν γαυγίζει ποτέ- τόσο που μου το αποκάλεσαν μουγκό επειδή παραπονέθηκα για το δικό τους. Που έχουμε καταντήσει να μας βρίζουν επειδή παραπονιόμαστε για το αναφέρετο δικαίωμα της κοινής ησυχίας! Κανένας νόμος για την δική μας ψυχική υγεία. Λυπάμαι που ζω σε αυτή τη χώρα της αναρχίας και της αναισθησίας.

  3. avatar Anapodos

   Eιλικρινές και πολιτισμένο σχόλιο, που όλοι υποκρίνονται, τάχα φιλεύσπλαχνοι και δεν κάθονται να ασχοληθούν με τίποτα πιο δημιουργικό από το να σπάνε τα νεύρα των άλλων. 
   Ωραία "δημοκρατία"... Δούλοι των σκύλων θα γίνουμε και του τρόπου ζωής τους! Δεινοσαυράκια;

  4. avatar Φιλοζωόπληκτοι Ζωοφιλόπληκτοι Ελλάδας

   Πολύ σωστά τα λες ξξξ!
   Μεταφέρω στη σελιδα
   Φιλοζωόπληκτοι Ζωοφιλόπληκτοι Ελλάδας!

 11. Για Οσους μισουν τα σκυλια σας χρειαζεται να βγαλει νομο η κυβερνηση ωστε να πληρωνετε φορο και για καθε παιδι που θα κανετε αν το παρουμε ετσι,στο κατω κατω της γραφης μας εχουν κουρασει τα μικρα παιδια που κανουν φασαρια, μας εχουν σπασει τα νευρα,δεν εχουμε την ορεξη τους.Αγιος ανθρωπος ο ηρωδης!!!

  1. avatar cristinatsou

   Πες τα χρυσόστομε

  2. avatar Αδόλφος Γκάντι

   Το να συγκρίνεις την ζωή κ την καλοζωία του ζώου σου με αυτη του παιδιού σου η των συνάνθρώπων σου, θα αναγνωριστεί επίσήμως ώς ψυχική νόσος τα επερχόμενα χρόνια κ θα αντιμετωπίζεται ως σύνδρομο στους καναπέδες των ψυχολόγων

  3. avatar ΜΠΛΕΤΣΑΣ νικοκαος

   Μα τι λες βρε γελειε ΓΕΛΕΙΑ με τα κοπρόσκυλα σας

   1. avatar Πανδώρα

    Μαθε ορθοργραφία ελληνική και μετά γράψε οτι θες.

 12. avatar και μετά

  κάτι έπρεπε να γίνει με τους κόπρους.... επιτέλους.

 13. avatar Νext step

  Σωστά τα μέτρα λείπει μονο ο βηματομετρητης για τα ζώα για τον έλεγχο του περιπάτου τους !

 14. avatar σκυλοαναπτυξη

  Δεν ξερετε ,ολοι σας,τι σας γινεται. Βρε σκυλομουρηδες δεν πηρατε χαμπαρι ακομη ,το βαθυτερο νοημα του νομοσχεδιου.Προστιμο εδω ,παραβολο εκει,στειρωση για να μην αναπαραγεις το ζωντανο σου, να γιγαντωση του εμποριου οικοσιτων να αμεσως αυξηση του ΑΕΠ.Αληθεια οι καθε ειδους φιλοζωοι τι γνωμη εχουν για τη στειρωση; Με αυτον τον τροπο δεν υπαρχει κακοποιηση αυτης καθαυτης της ζωοδους υπαρξης ; Δεν βιαζεται ο ψυχολογικος κοσμος τους ,ενω αν τους πω εγω βρε ουστ τα κακοποιω.

  1. avatar Errikanna Psichogiou

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΩ ΤΟ ΖΩΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΡΩΣΩ.ΕΧΩ ΑΓΟΡΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΑ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΕΠΕΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΜΠΛΑΚ ΛΙΣΤ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΣΚΥΛΙΤΣΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑ ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΝΙΑ ΟΧΙ ΓΕΝΝΑ ΣΚΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ.ΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ.

   1. avatar πρασινος

    σκυλοφιλοι δεν λενε αγορι κοριτσι λενε σκυλος και σκυλα αγορια και κοριτσια ειναι τα παιδια για να μηθης να ξεχωριζεις το ασπρο απο το μαυρο

 15. avatar παλιταιδια

  ..αυτά δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Δεν έχουμε παιδία .Πάλι βάζουν την άμαξα μπροστά απο το άλογο .
  Οσον αφορά τα κατοικίδια , με τον φόβο του προστίμου δεν φροντίζεις το ζώο. Το φροντίζεις γιατί είσαι υπεύθυνος γι'αυτό , όπως με το παιδί σου . Αν επιλέξεις να έχεις κατοικίδιο , επιλέγεις ευθύνες!

 16. avatar α ρε και νάμουν σκυλος

  Και νάτρωγα τα κοκκαλα και ολα τ' αποφαγια τι ζωη θα εκανα ,παγματικη σκυλισια ζωη,με τοσους ζωοφιλους δε θα εβρισκα και γω κανενα

 17. avatar Αστείρωτος Άνθρωπος

  Ένα βήμα ακόμη προς την υποχρεωτική στείρωση και των ανθρώπων. Στην Κίνα μετά το πρώτο παιδί σε στειρώνουν με νόμους και φόρους.

 18. avatar ΕγωΤιφταιω?

  Εγω ρε παιδιά που ουτε μπορώ (λόγω χρόνου) και ουτε θέλω (λόγω πεποίθησης) να έχω σκύλο ή γάτα, γιατί θα πρέπει να υποστώ τον κάθε ανεγκέφαλο, βρωμιάρη ή κουφό γείτονα που μάζεψε δήθεν από καλώσύνη κάποιο φουκαριάρικο ζώο, μετά το παρατησε στην αυλή ή το μπαλκόνι του (που έχει γίνει απόπατος), να γαυγίζει ασταμάτητα μέρα-νύχτα ??? Καλά τα δικαιώματα των ζώων, καλά και των φιλόζωων, αλλά ρε παίδες, μπορεί να σοκαριστήτε τώρα, αλλά υπάρχουν κι αλλοι άνθρωποι που θέλουν το βράδι να κοιμηθούν με ησυχία, και να βγαίνουν στο μπακλόνι ή την αυλή τους χωρίς μανταλάκι στην μύτη και να περπατάνε στα πεζοδρόμια όχι κάνοντας αλματα πάνω από βιολογικές νάρκες. Ποιος θα προστατεψει τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ τα δικαιώματα ??? Και στο κατω κατω της γραφής, αν κάποιος θέλει τόσο πολύ τα ζωα κοντά του, γιατί δεν μετακομίζει στην ζουγκλα και να μας αφήσει κι εμάς στην ησυχία μας ??

  1. avatar minute man

   Κοιτα, μπορεις να κανεις το αλλο. Πηγαινε εσυ στη ζουγκλα που θα εχεις ησυχια 24 ωρες το 24ωρο. Εκτος αυτου μπορεις να φορεσει ωτοασπιδες, ενα κουβα στο κεφαλι η ακομα καλυτερα, ξυρισε τ'αυτια σου. 3 λυσεις σου εδωσε σε χρονο ντετε.

  2. avatar πάνος πολυτεκνος

   πιο βρωμιαρηδες απο τους ανθρωπους....στις καφετεριες με τα τσιγαρα και στις παραλιες τα μισοπρεζακια με τα τατουαζ και τα ηλεκτρονικα μας φλομωνουν και τα μπαζα οι χοντρες με τατοο τον κ... 6ο σκυλο θα παρω θα γεμισω το κοσμο σκυλους για να κρυψω τους ανθρωπους

  3. avatar advouk77

   Μπορεις να καλεσεις την αστυνομια. Να ξερεις πως τα κατοικιδια ΔΕΝ εχουν ωραριο κοινης ησυχιας οπως οι ανθρωποι. Ο ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος να τα κραταει ησυχα. Αν δεν βοηθησουμε και εμεις με καταγγελιες μη περιμενεις την αστυνομια να το κανει μονη της.

 19. avatar GiannisAGiannis

  Πολλοί παραπονιούνται για την υποχρεωτική στείρωση. Είμαι υπέρ της. Οι γάτες και οι σκύλοι ζουν περισότερο και πιο ομαλά όταν στειρωθούν. Επίσης η υποχρεωτική στείρωση βοηθά στην επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων. Τέλος, μειώνει την επιθετικότητα των ζώων, σημαντικότατο για μεγάλα σκυλιά. Μην ανθρωποποιείτε τα ζώα, σιγά μην νοιάζει τη γάτα ή τη σκύλα αν θα κάνει παιδιά ή όχι.

  1. avatar Jane Do

   Θα συμφωνήσω μαζι σου. Οι κυνίδες, στη φύση, δεν ζευγαρώνουν όλοι. Ενα 20% των αρσενικών -τα κυρίαρχα- θα καταφέρουν να ζευγαρώσουν. Το υπολοιπο 80% θα περασει τη ζωή του ως υποτακτικό. Δεν μπορώ να ακούω -σχετικά με αρσενικους σκυλους ότι δεν το στειρώνουν για να μην πανε κόντρα στη φύση. Ας λέμε τα πραγματα με το όνομα τους. Δεν στειρώνουμε για οικονομικούς λογους, είναι όντως τσουχτερες οι στειρώσεις ιδίως σε θηλυκα, ή απο "ωχαδερφισμο" αφου ο αρδσενικός μας δεν εγκυμονει.

 20. avatar dick

  Ότι και να νομοθετησουν απλά στην πράξη δεν θα τηρούμε τίποτα!!!!
  Η ανομία στην χώρα μας έχει ενσωματωθεί στην κουλτουρα μας και το βλέπεις παντού φοροδιαφυγή, αυθαίρετη δόμηση, φακελάκια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει