Σε κατάληψη ανακοίνωσαν ότι προχωρούν φοιτητές που εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή. Οι φοιτητές συμμετείχαν μαζί με εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι φοιτητές που έχουν μπει στην αίθουσα συσκέψεων τονίζουν πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν αν δεν δουν τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Νωρίτερα σήμερα, χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι συζητήσεις μεταξύ της αντιπροσωπείας των εκπαιδευτικών και του υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με ενημέρωση των πρώτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί αντίδραση, ειδικά από πλευράς φοιτητών, που επίσης βρέθηκαν στον χώρο.

Οι φοιτητές μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, από την πίσω πόρτα. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις αντιλήφθηκαν την παρουσία τους και τον αριθμό τους, τους άφησαν να πραγματοποιήσουν τη διαμαρτυρία τους, προκειμένου να μην υπάρξει κάποια ένταση.

Σημειώνεται πως βασικά αιτήματα των διαδηλωτών είναι να γίνουν άμεσα μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των αναγκών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και καμία απόλυση συμβασιούχου, άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων και άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων.