Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε Δημοτική Επιχείρηση της Καλαμαριάς, όπου οικονομικοί επιθεωρητές διαπίστωσαν «τρύπα» ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών και Αρωγής του παραπάνω δήμου. Η εντολή για την έρευνα, η οποία ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ, δόθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα για οικονομικά εγκλήματα Λάμπρο Τσόγκα, έπειτα από σχετικό πόρισμα που συνέταξαν οι οικονομικοί επιθεωρητές.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα ελεγχθούν τόσο ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, όσο και ο πρώην Χριστόδουλος Οικονομίδης, καθώς επίσης οι διατελέσαντες κατά την τελευταία 10ετία αντιδήμαρχοι Οικονομικών και γενικοί γραμματείς, αλλά και διευθυντικά στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Εξάλλου, αντικείμενο ξεχωριστής έρευνας από την ίδια Αρχή, θα αποτελέσει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση έκανε χρήση κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου, δίχως να αποδίδει μισθώματα.