Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα πραγματοποίησε σήμερα, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων. Οι αρχαιολόγοι διαμαρτύρονται για το προς συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος», το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι την ευθύνη για την επιλογή των αρχαιολόγων και εργατοτεχνικού προσωπικού στα ιδιωτικά έργα, θα έχει ο εργολάβος και όχι η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

« Ζητούμε από το ΥΠΠΟΤ να αποσύρει την τροπολογία που αναιρεί τον ρόλο και τη λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αφήνοντας τους κατασκευαστές ανεξέλεγκτους και τους εργαζόμενους απροστάτευτους στις πιέσεις σε βάρος της διαφύλαξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Αρχαιολογικών Εφορειών Πατρών- Αιτωλοακαρνανίας-Πελοπονήσου και Ιονίων Νήσων, οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και το εργατοτεχνικό προσωπικό που συμμετέχει σε αρχαιολογικές υπηρεσίες ανασκαφής και αναστήλωσης.

Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι απεργούν την προσεχή Τρίτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.