Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις και το δώρο του Πάσχα θα καταβληθούν κανονικά έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπυλος, σημειώνοντας ότι από το κούρεμα των ομολόγων στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις.

Σχετικά με νέες περικοπές στις συντάξεις, ο κ. Σπυρόπουλος αρκέστηκε να πει πως η εξέλιξη με το PSI γεννά προσδοκία και ελπίδα υπογραμμίζοντας ότι τα άσχημα έχουν μείνει πίσω.

Προανήγγειλε ότι από τον Απρίλιο οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν αναλυτική περιοδική δήλωση κάθε μήνα και όχι ανά τρίμηνο, όπου θα δηλώνουν και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

Ο διοικητής του ΙΚΑ είπε ότι θα ερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί με εξωπραγματικές δαπάνες στα Ταμεία, με αφορμή την απάτη που αποκαλύφθηκε στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, θα επιβεβαιώνεται αν οι αποδοχές των εργαζομένων είναι οι αποδοχές που αντιστοιχούν στις εισφορές που δηλώνονται καθώς όπως είπε έχουν διαπιστωθεί αποκλίσεις έως και 30%.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.