Η ανάπτυξη και διαχείριση των λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων της Θάσου θα φέρουν πλέον και επίσημα την σφραγίδα του δήμου, αφού η διοίκηση και λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου πέρασε στη δικαιοδοσία του δήμου.

Ο πρόεδρός του Ταμείου δε θα διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά από το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού και πλέον το δημόσιο δεν θα έχει καμία αρμοδιότητα σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του λιμανιού του νησιού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ υπογράμμισε ότι με την εξέλιξη αυτή ο δήμος του νησιού ισχυροποιείται οικονομικά και διοικητικά. Τόνισε, μάλιστα, ότι χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες και σκληροί αγώνες ώστε να πειστεί η δημόσια διοίκηση για την αναγκαιότητα να περάσει στη δικαιοδοσία του δήμου το Λιμενικό Ταμείο.

Μέσα στους άμεσους στόχους του δήμου είναι οι αναπλάσεις των ζωνών ευθύνης του δήμου, η συντήρηση των περιοχών ελλιμενισμού των πλοίων, η συνεργασία με την Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη και διάσωση των αρχαίων λιμανιών του νησιού, η λειτουργία της δημοτικής γεφυροπλάστιγγας και άλλα.

«Υψηλός στόχος της Δημοτικής Αρχής «είναι το μεγάλο λιμάνι. Ένα λιμάνι που θα μπορούν να αράξουν κρουαζιερόπλοια και πλοία ανοιχτής θάλασσας. Ένα έργο γέφυρα με τη νησιωτική Ελλάδα και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Γέφυρα υψηλών απαιτήσεων τουρισμού» είπε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.