«Αμφισβητήστε τα τεκμήρια διαβίωσης»

Ειδικές σκοπιμότητες εντόπισε ο Συνήγορος του Πολίτη


ΕΛΛΑΔΑ
20:18
25/02/2012
«Αμφισβητήστε τα τεκμήρια διαβίωσης»
1
loading

Το μήνυμα να αμφισβητούν τα χαράτσια της εφορίας εάν δε συμφωνούν με τα τεκμήρια διαβίωσης, στέλνει ο Συνήγορος του Πολίτη στους φορολογούμενους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή συνέταξε μετά από καταγγελίες πολιτών έκθεση στην οποία γίνεται αναφορά στην πλημμελή ενημέρωση που παρέχουν οι φορολογικές υπηρεσίες στους φορολογούμενους, φωτογραφίζοντας έτσι ειδικές σκοπιμότητες αλλά και συμπεριφορές που εγκλωβίζουν στα τεκμήρια διαβίωσης και σε υψηλότερη φορολογία ανυποψίαστους πολίτες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή εντόπισε ΔΟΥ που δεν παρείχαν τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις για τη δυνατότητα αμφισβήτησης των τεκμηρίων διαβίωσης με αποτέλεσμα φορολογούμενοι να υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρο για εισόδημα που δεν απέκτησαν ποτέ.

Ειδικά μετά τις αλλαγές που επέρχονται φέτος στα τεκμήρια διαβίωσης ο Συνήγορος του Πολίτη στέλνει το μήνυμα στους πολίτες που δεν είχαν τα τελευταία έτη εισοδήματα ή είχαν πολύ χαμηλά εισοδήματα να αμφισβητούν τα χαράτσια της εφορίας.

Απευθυνόμενος δε στις αρχές ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζει ότι η διοίκηση οφείλει να επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και να προβεί με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και με αυξημένη επιμέλεια στη διασφάλιση της πλήρους ενημέρωσης των φορολογούμενων για τη δυνατότητα αμφισβήτησης των τεκμηρίων διαβίωσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Eleni

    μακάρι... γιατί εγώ ως μακροχρόνια άνεργη πέρισυ κλήθηκα να πληρώσω 2000ευρώ για περαίωση ετών που είχαν εκκαθαριστεί τα εισοδήματά μου. και ναι μεν δεν το πλήρωσα γιατί πολύ απλά δεν έχω φράγκο, αλλά.... μένει ένα αλλά...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει