Αναβλήθηκε η συζήτηση της προσφυγής της κυβέρνησης στο Ειρηνοδικείο της Χίου για την ΒΙΑΛ

Ο δήμαρχος του νησιού είχε καλέσει σήμερα σε παγχιακό κάλεσμα για δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας


ΕΛΛΑΔΑ
6:23
08/12/2017
Αναβλήθηκε η συζήτηση της προσφυγής της κυβέρνησης στο Ειρηνοδικείο της Χίου για την ΒΙΑΛ
1
loading

Αναβλήθηκε για σήμερα, στις 13:00 το μεσημέρι, στο Ειρηνοδικείο Χίου, η συζήτηση της αιτήσεως ανάκλησης προσωρινής διαταγής, η οποία κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο κατά του Δήμου Χίου, και η οποία συζητήθηκε χθες Πέμπτη στο Ειρηνοδικείο Χίου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή του νησιού.

Να θυμίσουμε πως ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Βουρνούς είχε καλέσει σε παγχιακό κάλεσμα για δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου.

Το κάλεσμα δινόταν στον απόηχο της προσφυγής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της προσωρινής διακοπής των εργασιών επέκτασης της ΒΙ.ΑΛ. που επιδίωξε και πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Χίου.

«Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές. Το γεγονός ότι το Υπουργείο προσέφυγε αστραπιαία χωρίς να έχει ανακύψει κάποιον νέο δεδομένο σχετικά με την υπόθεση, είναι προσβλητικό και για τον Δήμο αλλά και για την ίδια τη Δικαιοσύνη. Ζητάμε να γίνει σεβαστή η απόφαση για προσωρινή διακοπή των εργασιών μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση. Καλώ τους Χιώτες να συγκεντρωθούν έξω από το Δικαστήριο για να στείλουν το μήνυμα ότι η επαύξηση της δυναμικότητας της ΒΙ.ΑΛ. άνευ όρων και προϋποθέσεων, έχει μοναδικό στόχο την αύξηση μόνο της δυναμικότητας και όχι την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης», ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar με

    τέτοιες ανοησίες θα αναγκάσουν τους κατοίκους των νησιών να αναθεωρήσουν την στάση τους απέναντι στους λαθρομετανάστες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει