Κλάματα και συνθήματα για τα «λουκέτα» σε σχολεία της Φθιώτιδας

Μαθητές και γονείς ζήτησαν την παραίτηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης


ΕΛΛΑΔΑ
14:01
02/11/2017
Κλάματα και συνθήματα για τα «λουκέτα» σε σχολεία της Φθιώτιδας
2
loading

Δεν είχε ευτυχή κατάληξη η κινητοποίηση των μαθητών των Λυκείων Μοσοχωρίου, Υπάτης και Νέου Μοναστηρίου στη Φθιώτιδα, καθώς τα ολιγομελή τμήματα κατεύθυνσης της δύναμής τους «κόβονται» οριστικά από το υπουργείο Παιδείας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Την απόφαση ανακοίνωσε, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης (02/11) ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Χρήστος Δημητρίου και μάλιστα έξω από το γραφείο του, καθώς τελούσε υπό κατάληψη.

Ακολούθησε ένταση, με λιποθυμία μητέρας και κλάματα από τα παιδιά, που θα «πληρώσουν» τον μνημονιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεν έλειψαν φυσικά και τα… γαλλικά με την ιαχή «παραιτήσου» προς τον Περιφερειακό Διευθυντή να τον ακολουθεί μέχρι να απομακρυνθεί με συναδέλφους του από το σημείο.

Πάντως παρά την αρνητική απόφαση οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκιο τους, έχοντας στο πλευρό τους γονείς τους.

Ένταση από το πρωί

Το σκηνικό έντασης, πάντως, είχε στηθεί από νωρίς το πρωί με την παρουσία της αστυνομίας στο σημείο, που ειδοποιήθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος είχε ενημερώσει επίσης και τον Εισαγγελέα.

Αυτό προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του δημάρχου Λαμιέων, Νίκου Σταυρογιάννη, που μαζί με δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων βρέθηκαν στο πλευρό των μαθητών. Μαζί και ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας, Θανάσης Καρακάντζας. Λίγο αργότερα, ο Περιφερειακός Διευθυντής δικαιολογούσε την ενέργειά του βάσει των θεσμικών του υποχρεώσεων για την εξασφάλιση της τάξης και της προστασίας της περιουσίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη κανενός.

lumdxhc6 bcbzwuwc aw2dydus

Οι εξαιρέσεις

Σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις, από το «λουκέτο» γλυτώνουν τα δύο τμήματα της Δεσφίνας και αυτό του Ευπαλίου. Αυτή η εξαίρεση σε σύνολο οκτώ τμημάτων που κινδυνεύουν στη Στερεά, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα διαμαρτυριών, καθώς οι πιέσεις είναι σε πολιτικό επίπεδο και όχι στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την Παιδεία.

dxrekokk zwnurpxw pkk7wxq7 34umjuge 4luwfxjhgman4e0i

Περισσότερες ειδήσεις για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Hector1955

    Αν η κατάσταση ήταν αλλιώς, ο κ. Περιφερειακός θα ήταν στα κάγκελα με τους μαθητές. Ενώ τώρα ....

  2. avatar Ο μπακογιαννης που ήταν??

    Ααα.. Ξέχασα έχει παιδί τώρα..
    Που να ασχοληθεί με τα παιδιά των άλλων... Η θέση καλή... Τα λεφτά πολλά..
    Βρε ουστ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει