Σε συνέχιση του προγράμματος καταπολέμησης κατά των κουνουπιών μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ζητηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε σημερινή σύσκεψη της αντινομάρχη Υγείας Αθηνά Αηδονά και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του νομού κι εκπροσώπων του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών των Σερρών.

Επίσης αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί, αν το είδος του κουνουπιού, που μεταδίδει τον ιό του Δυτικού Νείλου, έχει εντοπιστεί στο νομό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, θα ζητηθεί από την Περιφέρεια άδεια για την ευρύτερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών από αέρος στο σύνολο του νομού.
Σε συνέχιση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ζητηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε σημερινή σύσκεψη της αντινομάρχη Υγείας Αθηνά Αηδονά και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του νομού κι εκπροσώπων του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών των Σερρών.Επίσης αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί, αν το είδος του κουνουπιού, που μεταδίδει τον ιό του Δυτικού Νείλου, έχει εντοπιστεί στο νομό Θεσσαλονίκης.