Σε 18 προσαγωγές αγνώστων ατόμων προχώρησε, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, η αστυνομία, στην πρεσβεία της Ισπανίας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, δεν υπήρξε αντίσταση από τους καταληψίες, οι οποίοι οδηγήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην ΓΑΔΑ.

Σε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται πως επρόκειτο για ομάδα ατόμων του Ρουβίκωνα που από τις 10:10 προχώρησαν σε κατάληψη της Ισπανικής πρεσβείας: «Κατάληψη από τις 10:10 στη πρεσβεία της Ισπανίας πραγματοποιούν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας. Θα ακολουθήσει κείμενο». Το χρονικό διάστημα που παρέμειναν στην πρεσβεία έριξαν μέσα και γύρω από το κτίριο φυλλάδια με συνθήματα. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας, που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, πραγματοποίησαν κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα, για τη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία

IMG_2263 IMG_2265 FullSizeRender_2 FullSizeRender_1 FullSizeRender

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος