Οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Οίτης έχουν αυξηθεί δραματικά. Το τελευταίο 15μερο τουλάχιστον 10 κυνηγόσκυλα έχουν κατασπαραχτεί από αγέλες λύκων στην Οίτη. Τα περιστατικά σύμφωνα με μαρτυρίες είναι στην περιοχή μεταξύ Παύλιανης μέχρι την Καστανιά, κοντά στις καταβόθρες και την ευρύτερη περιοχή.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Εκεί εκτός από τους κυνηγούς, υπάρχουν ακόμα και κτηνοτρόφοι με τα κοπάδια τους, ενώ κυκλοφορούν και πολλοί περιπατητές. Μάλιστα όπως είπε κάποιος κυνηγός στη θέση «Άγιο Πνεύμα», εκεί που κατασπαράχτηκε ένα κυνηγόσκυλο από λύκους υπήρχε κοντά μια οικογένεια η οποία είχε κατασκηνώσει στην περιοχή για το Σαββατοκύριακο.

«Ο πληθυσμός των λύκων έχει αυξηθεί κατά πολύ και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα πλέον για εμάς τους κυνηγούς, αλλά και για όσους κυκλοφορούν στην περιοχή της Οίτης…» σημείωσε στο LamiaReport ένας από τους κυνηγούς.

«Το θέαμα που αντικρίσαμε κατά τη διάρκεια κυνηγίου το Σαββάτο το πρωί ήταν ανατριχιαστικό και αποτρόπαιο. Είναι το δέκατο κατά σειρά συμβάν στο βουνό της Οίτης τον τελευταίο μηνά. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και πλέον τα πράγματα έχουν γίνει επικίνδυνα. Ο τρόμος είναι διακριτός στα μάτια των κυνηγών τόσο για τα κυνηγόσκυλα όσο και για τους ίδιους. Μετά και το συμβάν στην Αλεξανδρούπολη που ΛΥΚΟΙ κατασπάραξαν άνθρωπο. Είναι απορίας άξιο τι θα συμβεί αργότερα το χειμώνα όταν πέσουν χιόνια στα βουνά και φύγουν και τα κοπάδια… Άραγε η πολιτεία θα λάβει κάποια μέτρα ή θα πρέπει να θρηνήσουμε και εδώ ανθρώπινα θύματα των σαρκοφάγων ζώων» λέει ένας κυνηγός.

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.