Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στο νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές Ζαγοροχωρίων, Κόνιτσας, Τζουμέρκων και Μετσόβου. Μηχανήματα των Δήμων και άλλων υπηρεσιών, εργάζονταν συνεχώς από χθες απομακρύνοντας όγκους χιονιού και ποντίζοντας στο οδόστρωμα μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες για να κινηθούν. Οι θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων ,έφθασαν και του -10 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης κατολισθήσεις από βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στο 35ο χλμ. του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων – Άρτας και 105ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης μέσω Κόνιτσας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει στην Εγνατία Οδό στην περιοχή της Κοζάνης και εκατοντάδες νταλίκες ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων αφού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους για να μη διογκωθεί η δύσκολη κατάσταση στην Κοζάνη. Από αργά το απόγευμα επιτράπηκε η κυκλοφορία τους προς Τρίκαλα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.