Σε σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσσαλίας (ΘΕΤΑ) με έδρα την Λάρισα, προχωράει η Περιφέρεια, με κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε σήμερα σε συνεδρίασή του το περιφερειακό συμβούλιο.

Στόχος είναι η συγκεκριμένη εταιρεία, να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο υποβοήθησης της αναπτυξιακής διαδικασίας της Περιφέρειας, η οποία βρίσκεται και στο επίκεντρο της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής, λόγω και των γενικότερων οικονομικών συγκυριών, με κατεύθυνση την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Η Αναπτυξιακή Θεσσαλίας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών θα αναδειχθεί, σύμφωνα με την Περιφέρεια, σε ηγέτιδα δύναμη και ισχυρό μοχλό ανάπτυξης, της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής με τελικό στόχο την προώθηση, στήριξη και συμμετοχή στην ολοκληρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα στις καινοτόμες δράσεις.

Την πλειοψηφία των μετόχων, σύμφωνα με τον νόμο θα έχει η Περιφέρεια, ενώ ήδη έχουν γίνει επαφές ανά την Θεσσαλία, με τα Επιμελητήρια, τους Συνδέσμους Βιομηχανιών, το Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΟΕΕ καθώς και την ΠΕΔ, προκειμένου να εκδηλώσουν την επιθυμία τους για συμμετοχή στην αναπτυξιακή και στο μετοχικό της κεφάλαιο.