Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής εκδήλωσης με αντικείμενο την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία της Λακωνίας, που συνδιοργάνωσε η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας σε ξενοδοχείο της Σπάρτης.

Αφορμή για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν να συζητηθούν οι πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας μέσω συγκεκριμένων ενεργειακών παρεμβάσεων στα κτίρια του ξενοδοχειακού τομέα της Λακωνίας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των λειτουργικών τους εξόδων, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αλλά και την απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ήταν εκτός από ξενοδόχοι και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι της Λακωνίας όπως, μηχανικοί, κατασκευαστές, μελετητές και σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας προς την κατεύθυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και το οικονομικό όφελος που προκύπτει από την επιλογή και χρήση αυτών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης, παρέθεσε στοιχεία της EUROSTAT για το πόσο σπάταλα είναι τα κτίρια στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και τα μεγάλα περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας στα ξενοδοχεία, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, ο μηχανολόγος-μηχανικός του ΑΠΘ, Γεώργιος Ανδριανός, που ήταν βασικός εισηγητής, παρουσίασε εξειδικευμένα συστήματα ηλιοθερμίας, καθώς επίσης και τη δυνατότητα αλλαγής λέβητα, καυστήρα, κυκλοφορητών, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία.