Με συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της Έλλης Πασπαλά στη Ροτόντα, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου η έναρξη της ετήσιας συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Εθνικών Επιτροπών UNESCO.

Θα προηγηθούν χαιρετισμοί και ομιλίες από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Μαρίας Τσαρουχά Κόλλια, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Την έναρξη της συνάντησης θα κηρύξουν η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής UNESCO για θέματα Εξωτερικών Σχέσεων, Eric Falt.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τρίτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Εθνικών Επιτροπών UNESCO, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη, από τις 2 έως τις 5 Απριλίου, 70 υψηλόβαθμα στελέχη των Εθνικών Επιτροπών UNESCO 40 χωρών της Ευρώπης. Στα θέματα της ατζέντας των συζητήσεων που άπτονται των προτεραιοτήτων της UNESCO, συγκαταλέγονται η Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, η Ατζέντα 2030 για την Εκπαίδευση, το Διεθνές Πρόγραμμα «Μνήμη του Κόσμου», ο ρόλος των Δικτύων UNESCO, καθώς και ο σχεδιασμός δράσεων για την επίτευξη των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.