Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν αυτόματα μέσω γραπτού μηνύματος που αποστέλλεται από το δίκτυο της Wind για την ώρα του τερματισμού τους.

Η Wind ως επίσημος χορηγός του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και ονομαστικός χορηγός των Αγώνων Δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αξιοποιώντας την τεχνολογική υποδομή και τεχνογνωσία της, προσφέρει σε όλους τους Έλληνες δρομείς των αγώνων της διοργάνωσης τη δυνατότητα να ενημερώσουν φιλικά τους πρόσωπα για την ώρα που θα τερματίσουν, μέσω δωρεάν sms.

Το ενημερωτικό γραπτό μήνυμα θα αποστέλλεται, μέσω του ειδικού chip χρονομέτρησης κάθε δρομέα, τη στιγμή ακριβώς που αυτός θα περνάει τη γραμμή του τερματισμού. Κάθε δρομέας έχει τη δυνατότητα να δηλώσει έως και 3 αριθμούς κινητών τηλεφώνων , στους οποίους θα αποσταλεί το ενημερωτικό sms, το οποίο θα έχει την παρακάτω ενδεικτική μορφή:

«Ο ΣΕΓΑΣ και η Wind σας ενημερώνουν ότι ο/η …(ονοματεπώνυμο αθλητή) τερμάτισε στα 5 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών στις (ώρα τερματισμού). Συγχαρητήρια!»

Αντίστοιχο θα είναι και το ενημερωτικό μήνυμα που αφορά στους δρομείς των 10 χιλιομέτρων.

Ειδικά για τους δρομείς που συμμετέχουν στη μαραθώνια διαδρομή, δίνεται η δυνατότητα τριών συνολικά αποστολών sms για κάθε αριθμό κινητού τηλεφώνου. Το πρώτο θα αποστέλλεται στα 21χλμ (ημιμαραθώνιος), το δεύτερο στα 30χλμ και το τρίτο στον τερματισμό.

Η δυνατότητα αποστολής ενημερωτικού γραπτού μηνύματος μέσω του chip χρονομέτρησης του αθλητή υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το δίκτυο της Wind σε συνεργασία με την εταιρεία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης ChampionChip.