Τι λένε Πικραμμένος και Ρίζος για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών

Υπάρχουν Έλληνες δικαστές που στέλνουν μήνυμα στους πολίτες ότι δεν ενδιαφέρονται μόνον για την τσέπη τους»


ΕΛΛΑΔΑ
14:28
10/02/2017
Τι λένε Πικραμμένος και Ρίζος για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών
4
loading

Τη θέση τους για το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης δικαστών και εισαγγελέων διατύπωσαν ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ Π. Πικραμμένος και ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ και επικεφαλής σήμερα στη Νομική Υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας Σ. Ρίζος μιλώντας σε ημερίδα της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή πολλών ανώτατων και ανώτερων δικαστών και εισαγγελέων.

«Υπάρχουν θεσμοί, έστω κι αν ροκανίζονται, και Έλληνες δικαστές που αντιστέκονται και στέλνουν μήνυμα στους πολίτες, ότι δεν ενδιαφέρονται μόνον για την τσέπη τους και τα συμφέροντά τους, αλλά πρωτίστως για τη συνταγματική νομιμότητα» τόνισε ο κ. Πικραμμένος αναφερόμενος στις δύο σχετικές αποφάσεις των Ολομελειών του Αρείου Πάγου.

Για το θέμα μίλησε και ο κ. Ρίζος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «ότι το θέμα αυτό κατέδειξε την απόλυτη έλλειψη ευστάθειας των θεσμών» και πρόσθεσε «ότι το θέμα αυτό δεν διαθέτει ούτε πραγματική ούτε νομική βάση» και χαρακτήρισε ως «τουλάχιστον παραφροσύνη» την ανακίνηση του δημόσια.

Ανάλογες τοποθετήσεις υπήρξαν και από άλλους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, εν ενεργεία και επιτίμους, ενώ στην εισήγηση του ο κ. Πικραμένος αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορική και ομολογιακή διαδρομή των συνταγματικών προβλέψεων για τα όρια ηλικίας, μνημονεύοντας σωρεία αποφάσεων, κυρίως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Πικραμένος κατέληξε λέγοντας «καθίσταται απολύτως σαφές το συμπέρασμα, ότι οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το ζήτημα της μεταβολής των ορίων ηλικίας υποχρεωτικής αποχώρησης των δικαστικών από την υπηρεσία δεν μπορεί παρά να έχει ως μοναδική κατάληξη τη διατύπωση πρότασης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Και τούτο διότι η διάταξη του άρθρου 88 παρ.5 του Συντάγματος είναι σαφής και ανεπιφύλακτη και δεν είναι δεκτική αντίθετης ερμηνείας που θα ανέτρεπε την ασφάλεια δικαίου, στην οποία αποβλέπει κάθε πολίτης και την οποία είναι ταγμένοι να υπηρετούν οι δικαστές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Χρήστος Σταράτος

  Εδώ όταν είναι νέοι και αποφασίζουν ότι να ναι και κατά καλά και συμφέροντα.... Φαντασου να βγάζουν αποφάσεις ύστερα από εγκεφαλικά, έλειψη σεξ και με το ένα πόδι στην γεροντική άνοια....Ας κάνουν ότι θέλουν οι υπεύθυνοι για το χάλι του κράτους....Αυτοί φταίνε για την κατάντια ως θεσμικό προστάτες κανονικά του έθνους και της χώρας, αλλά αυτοί την περίοδο των πάρτυ τρώγαν με χρυσά κουτάλια και ακόμα το ίδιο κάνουν....

 2. avatar Αnonymous

  Πρώτη φορά ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ.

 3. avatar Να αφήσετε κατά μέρος τις μπούρδες και να ασχοληθείτε με τα μιλιούνια μεταναστών που ελληνοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

  γιατί τότε ΔΕΝ θα γελάσει ο κάθε Πικραμμένος!

 4. avatar Πικρακογλου

  Μηπως ειναι οι ιδιοι που λενε στον πετροπουλο να αυξησει τις εισφορες. Τελικα το θρασος ολων σας ειναι πολυ προκλητικο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει