Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ρίχνει τις ευθύνες για την αποκομιδή των σκουπιδιών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος διαψεύδει δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ζητά παρέμβαση του εισαγγελέα, επανέλαβε τη θέση της ΚΕΔΚΕ για δημόσιο χαρακτήρα στον τομέα καθαριότητας των δήμων, ενώ σε ερώτηση εάν εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για να καθαρίσει η πόλη είπε πως «είναι υποχρέωση της διοίκησης να κρατήσει τη Θεσσαλονίκη καθαρή».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ανέφερε ότι ήδη έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους περισσότεροι από 2.500 τόνοι απορριμμάτων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Ήδη, τα πρώτα απορριματοφόρα έχουν ξεκινήσει να μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους, σύμφωνα με τη δημαρχεία. Πέντε με δέκα απορριμματοφόρα του κεντρικού δήμου εργάζονται, ανά βάρδια, σύμφωνα με το δήμαρχο, με προσωπικό ασφαλείας στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Για το λόγο αυτό ο κ. Μπουτάρης  έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν και τις επόμενες ημέρες να κατεβάζουν απορρίμματα στο δρόμο.