Εγκατάσταση σκηνών μετά την τραγωδία στη Μόρια

Αιχμηρή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας για την διαχείριση του προσφυγικού


ΕΛΛΑΔΑ
21:56
25/11/2016
Εγκατάσταση σκηνών μετά την τραγωδία στη Μόρια
2
loading

«Το τραγικό συμβάν υπενθυμίζει την άμεση ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαμονής των προσφύγων στα νησιά» δηλώνει με σχετική ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για το θάνατο των δύο προσφύγων στη Μόρια.

Επίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη «να διεξάγονται οι διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης με πιο αποτελεσματικό τρόπο και στο χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο νόμος. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί ο υπερπληθυσμός και η απόγνωση που νιώθουν όσοι περιμένουν στα νησιά, μερικοί μάλιστα για πολύ καιρό, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και χωρίς κάποια ξεκάθαρη προοπτική στον ορίζοντα». «Για το σκοπό αυτό», προσθέτει, «είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η Υπηρεσία Ασύλου, μεταξύ άλλων και με υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο». Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αναφέρεται, εξάλλου, στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για εξεύρεση εναλλακτικής στέγασης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όσον αφορά στους 400 πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν πού να μείνουν μετά τα χτεσινά γεγονότα, διευκρινίζεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία και οι εταίροι της σε συντονισμό με τις αρχές ξεκίνησαν να τοποθετούν οικογενειακές σκηνές. Παράλληλα διανέμονται πακέτα με βασικά είδη πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, στρώματα, είδη προσωπικής υγιεινής) για όσους επλήγησαν από τη φωτιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar mariasofi

    να τους αφήσουν κάτω να κοιμηθούν γιατί πρώτα τα καίνε και μετά διαμαρτύρονται...

  2. avatar Tolis

    Η περ-Ύ-πατη αρμοστεία ας κοιτάξει να γίνει κάτι με τα σύνορα και τις άλλες χώρες, να μπορέσουν να φύγουν οι πρόσφυγες και ας αφήσει τις εκ του ασφαλούς κριτικές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει