Σε… κούρεμα του εφάπαξ των δικαστικών λειτουργών προχώρησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι δεν είναι αντίθετο στο Σύνταγμα ,ούτε στην Ευρωπαϊκής Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το πλαφόν των 2.055 για τον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος των δικαστικών λειτουργών που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 30η Ιουνίου 2004.

Το όριο αυτό-πλαφόν στις αποδοχές των συναδέλφων τους έκριναν οι σύμβουλοι της Επικρατείας ότι συνιστά παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας.

Και αυτό γιατί δεν «ενέχει αδικαιολόγητη δυσμενή διάκριση έναντι των ασφαλισμένων του επίμαχου Ταμείου οι οποίοι ανήκοντες στην αυτή κατηγορία και έχοντες τα ίδια χρόνια ασφάλισης, εξήλθαν της υπηρεσίας κατά το χρονικό διάστημα που ίσχυαν οι μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2517/1997, που δεν επέβαλαν αντίστοιχο ποσοτικό περιορισμό (2.055 ευρώ) επί των αποδοχών που λαμβάνονταν υπ’ όψιν για τον υπολογισμό της παροχής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανώτατοι δικαστές εν Ολομελεία αναίρεσαν απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που είχε κρίνει ότι η επίμαχη διάταξη που θεσπίζει ανώτατο όριο αποδοχών για τον υπολογισμό του εφάπαξ αντίκειται στο Σύνταγμα.