Στο πλαίσιο του πολυθεματικού συνεδρίου Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», διεξάγεται η ημερίδα για τα ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το Ευρωπαϊκό έργο YourDataStories (http://yourdatastories.eu/),τον επιστημονικό συντονισμό του οποίου έχει το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση του έργου και της πλατφόρμας για τα ανοιχτά κυβερνητικά δεδομένα που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπ.Εσ.Δ.Α.), τους Έλληνες εταίρους ΕΕΛ/ΛΑΚ και Athens Technology Center, και Ευρωπαίους εταίρους.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση πάνελ στα ελληνικά με τίτλο «The Greek Data Story: Current state and future plans for open government data and applications»  και συντονιστή το δημοσιογράφο Γιάννη Ριζόπουλο.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων και επιχειρήσεων.

Η εγγραφή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Δευτέρα 11 Ιουλίου

09.30 – 12.30 | ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΌΚΡΙΤΟΣ” | Κτήριο 8

09.30 – 09.50   Καλωσόρισμα & Εισαγωγή στο έργο YDS    Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης, ΙΠΤ, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”  και  Άννα Τριανταφύλλου, Innovation Lab, ATC

09.50 – 10.30   Επίδειξη πλατφόρμας YDS     Δρ. Μιχάλης Βαφόπουλος, ΙΠΤ, ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”

10.30 – 12.30   Συζήτηση σε πάνελ

The Greek Data Story:

Current state & future plans for open government data and applications. Συντονιστής Συζήτησης: Γιάννης Ριζόπουλος, Δημοσιογράφος /HostTechTalksCentral

Μέλη πάνελ

Δρ. Άρης Κωτσάκης, Γ.Γ Δημοσίων Εσόδων, Υπουργείο Οικονομικών

κος Θεόδωρος Καρούνος, ΕΕΛ/ΛΑΚ

κος Χρήστος Σμυρνιός, UnisystemsSA

κος Νίκος Μιχαλόπουλος, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κος Γιώργος Καραμανώλης, Crowdpolicy

κα Μαρία Μάρκου, NonPaperGov, Έγκριτος Group – Συνεργασία

12.30   Τέλος Ημερίδας