Ηλεκτρονικό αρχείο για τα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη

Θα καταγράφεται λεπτομερώς ο χώρος που καταλαμβάνουν


ΕΛΛΑΔΑ
15:20
01/06/2016
Ηλεκτρονικό αρχείο για τα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη
1
loading

Μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα καταγράφεται λεπτομερώς ο χώρος που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζει η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Αυτή η ψηφιακή καταγραφή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας να μπει τάξη στην αυθαίρετη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σε όλη την πόλη, ενώ πρόσβαση δεν θα έχουν μόνο οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και οι απλοί πολίτες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Πέτρο Λεκάκη, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι δημότες να διαπιστώνουν και μόνοι τους κατά πόσο τα καταστήματα λειτουργούν νόμιμα ή αν αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο μέρος από αυτό που τους έχει παραχωρηθεί από τον δήμο.

Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του χρόνου και έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων -κυρίως του κέντρου της Θεσσαλονίκης- πως η αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δυσκολεύει και εμποδίζει την κίνηση των πεζών.

Στο θέμα της καταπάτησης του δημόσιου χώρου από τα εστιατόρια και τα μπαρ στέκεται και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, με αφορμή τις καταγγελίες δημοτών.

«Οι πολίτες οργανώνονται και πολύ καλά κάνουν. Και εμείς οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στις επισημάνσεις τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτήν την πόλη η επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει ντε και καλά να συνοδεύεται από ανομία και καταπάτηση των κανόνων», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar politis+

    Ο κ Πέτρος Λεκακης , ως αντιδημαρχος ανάπτυξης , καλό θα ήταν να κοιτάξει τα άλλα προβλήματα του κέντρου κ κυρίως της Ικτίνου. Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ναρκωτικά που διακινούνται , όλους αυτούς που συγκεντρωνονται στην πλατεία στα παγκακια κ το πρωι δεν μπορείς να περάσεις από τα σκουπίδια τις μπύρες κ ολα τα υπόλοιπα. Ο δημος να κοιτάξει πως εναν πολύ καλο πεζόδρομο τον αφησε σε αυτο το χάλι κ αν μη τι άλλο δεν είναι απάντηση αυτη που δίνεται στους επιχειρηματιες οτι δεν υπάρχουν λάμπες στον δήμο οταν επί μέρες δεν αναβαν τα φώτα του δρόμου .
    Στους επιχειρηματίες που επι τόσα χρόνια πληρώνουν για τις άδειες υπέρογκα ποσά !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει