Στον εισαγγελέα οι γιατροί για τις αναμονές για ακτινοθεραπείες

Πατούλης: Η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ογκολογικών ασθενών


ΕΛΛΑΔΑ
14:17
20/05/2016
Στον εισαγγελέα οι γιατροί για τις αναμονές για ακτινοθεραπείες
1
loading

Αναφορά προς τον εισαγγελέα κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με την οποία ζητά να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, για τις μεγάλες αναμονές για έναρξη ακτινοθεραπείας των ογκολογικών ασθενών που έχει ως αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή τους.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, «έχει κατ΄ επανάληψη καταγγείλει την απαράδεκτη και εγκληματική (ενόψει της φύσης της νόσου) αναμονή που μπορεί να φθάνει έως και τους έξι μήνες στην οποία υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς προκειμένου να ξεκινήσουν ακτινοθεραπείες».

Σημειώνει ακόμη ότι ο υπάρχων τεχνολογικός εξοπλισμός των Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων στις δημόσιες δομές είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενώ στη χώρα μας θα έπρεπε να λειτουργούν, σύμφωνα με τα διεθνή standards 60 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, λειτουργούν μόνο 37 εκ των οποίων μόνο τα 24 στο δημόσιο τομέα.

Την ίδια ώρα κινδυνεύουν να «ακυρωθούν» σημαντικές δωρεές τις ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς το δημόσιο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και των λαθών στις προσλήψεις για τη στελέχωση των Ακτινοθεραπευτικών μονάδων που έκανε το υπουργείο Υγείας, συνεχίζουν οι γιατροί.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής: «Ο ΙΣΑ έχει εκφράσει πολλές φορές την αγωνία και την αγανάκτησή του για τις απαράδεκτες αναμονές στις θεραπείες των ογκολογικών ασθενών οι οποίες έχουν αυξηθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ογκολογικών ασθενών ενώ εξαναγκάζει τις οικογένειές τους να επωμιστούν τεράστια ψυχολογικά και οικονομικά βάρη καθώς το κόστος των ακτινοθεραπειών στον ιδιωτικό τομέα είναι δυσβάσταχτο ειδικά για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. Η άμεση και έγκαιρη υποβολή καρκινοπαθούς στην δέουσα σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και πρωτόκολλα ακτινοθεραπεία αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση όλων μας, ιατρών και πολιτείας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar θεσσαλονικιος- μακεδονας

    ολα αυτα επειδη ο [...] ο τσιπρας εχει τον πολακη στο υγειας....αυτον τιν αγραμματο, [...] φασιστα που μονο δημοσιογραφους ξερει να βριζει....[...]
    αδιαφορουν με την υγεια των καρκινοπαθων και τους ξεφτιλιζουν καθε μερα! αλλα αυτοι εχουν τα εκατομμυρια και θα πανε στα εξωτερικα στα καλυτερα.....αλιμονο σε εμας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει