Η εφαρμογή και πιστοποίηση συστήματος HACCP έχει εξ ορισμού ως στόχο την πλήρη διασφάλιση της παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης ασφαλών τροφίμων στο καταναλωτικό κοινό. Μια επιχείρηση του κλάδου της μαζικής εστίασης που πρέπει να επενδύσει στην ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος HACCP, θα ακολουθήσει τα επτά βήματα – αρχές της Ανάλυσης Επικινδυνότητας: 1. Προσδιορισμός των πιθανών κινδύνων (φυσικοί, χημικοί, βιολογικοί) που σχετίζονται με την παραγωγή των τροφίμων σε όλα τα στάδια, από την ανάπτυξη και τη συγκομιδή των πρώτων υλών, τη διακίνηση και συντήρησή τους, μέχρι την τελική προετοιμασία και την κατανάλωσή τους. Αξιολόγηση της πιθανότητας εμφάνισης και της σοβαρότητας των κινδύνων και προσδιορισμός των προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο αυτών. Διαβάστε τη συνέχεια στο supply.gr