Την πόλη του Διδυμοτείχου επισκέπτεται σήμερα από το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από το Σάββατο στη Θράκη.

Μετά τη δοξολογία που τελέστηκε στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, ο μητροπολίτης Δαμασκηνός, καλωσόρισε τον αρχιεπίσκοπο «στη βυζαντινή Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου, ένα τόπο συνάντησης πολιτισμών, ανθρώπων και θρησκειών», τον ευχαρίστησε «για το άοκνο ενδιαφέρον του προς τους ακρίτες και τη συμπαράσταση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο κοινωνικό και προνοιακό έργο της Μητροπόλεως. «Σήμερα το Διδυμότειχο γιορτάζει το Πάσχα πριν από το Πάσχα γιατί η παρουσία σας εδώ, Μακαριότατε, μας γεμίζει ελπίδες να συνεχίσουμε να φυλάμε Θερμοπύλες», κατέληξε.

Στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος μετέβη στο νοσοκομείο της πόλης, όπου παρέδωσε υγειονομικό υλικό στον προϊστάμενο της ιατρικής υπηρεσίας Κώστα Βαφειάδη, παρουσία του γενικού διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή», Κωνσταντίνο Δήμτσα, η οποία στηρίζει επί χρόνια το προνοιακό κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης.

Τελευταία στάση του προκαθήμενου της ελληνικής Εκκλησίας, το φυλάκιο Πυθίου, δίπλα στον ποταμό Έβρο. Συνοδευόμενος από τον διοικητή της XVI Mεραρχίας, στρατηγό Χαράλαμπο Λαλούση, ο κ. Ιερώνυμος μίλησε στους στρατευμένους, τους εμψύχωσε και τους μοίρασε ευλογίες.