Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι

Απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και την Μ. Δευτέρα


ΕΛΛΑΔΑ
19:11
14/04/2016
Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι
loading

Η επιβολή ΦΠΑ , από 23% σε 24%, στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα για πρόσβαση στη δικαιοσύνη, λένε οι δικηγόροι.

Την συνέχιση της αποχής έως και την Μ. Δευτέρα  25.4.2016 αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Επιπλέον, η Επιτροπή αποφάσισε  την εκ νέου συνεδρίασης της  στις 23.4.2016, προκειμένου να εκτιμηθούν οι έως τότε εξελίξεις στο ασφαλιστικό.

Η απόφαση ελήφθη ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας, χωρίς -όπως λένε οι δικηγόροι- ουσιώδεις αλλαγές, σύμφωνα με τη δημόσια εξαγγελία των συναρμοδίων Υπουργών στη συνέντευξη τύπου της 12.4.2016.

Τέλος, όπως  αναφέρουν σε ανακοίνωση τους «ομόθυμη ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Επιτροπής στην δημοσιοποιηθείσα (και μη διαψευσθείσα) κυβερνητική πρόταση για αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. Οίκοθεν νοείται ότι η επιβολή ΦΠΑ ειδικά στις δικηγορικές υπηρεσίες προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα των διαδίκων για πρόσβαση στη δικαιοσύνη και δικαστική προστασία καθώς και την αρχή της ισότητας των διαδίκων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει