Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για παιδικές κατασκηνώσεις μέσω του ΟΑΕΔ

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν είναι περίπου 60.000 – Ποιοι οι δικαιούχοι


ΕΛΛΑΔΑ
22:17
22/03/2016
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για παιδικές κατασκηνώσεις μέσω του ΟΑΕΔ
2
loading

Αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 10 το πρωί ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το 2016 μέσω του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου και για παιδιά με αναπηρία μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ,

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2014 μέχρι 26.000 ευρώ οι οποίοι το 2015:

- Είχαν 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ ή

- Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή

- Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερίσια επιδόματα) ή

- Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχή ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1η Ιανουαρίου 2000 ως 14 Ιουνίου 2010 και θα μπορούν να διαμείνουν στην κατασκήνωση μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν είναι περίπου 60.000 και ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 28 εκ.ευρώ. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται μέχρι τις 4 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος, μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar gr.bahal

    Δικαιούχοι. ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΖΙΑΝΑΚΙΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑΚΙΑ ΣΟΜΑΛΑΚΙΑ ΑΦΓΑΝΑΚΙΑ ΙΡΑΚΙΝΑΚΙΑ ΜΑΡΟΚΙΝΑΚΙΑ ΣΥΡΙΑΝΑΚΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΑΚΙΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών τις υπηρεσίες τους θα προσφέρουν εθελοντικά από το όλοι μαζί μπορούμε ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ......

  2. avatar Χρήστος

    Δεν θα δοθούν στους πρόσφυγες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει