Στον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, μετέβη ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και εθελοντών, με επικεφαλής την πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Σκοπός, η προσφορά ιατρικής φροντίδας στα παιδιά, στο πλαίσιο του Προγράμματος «We care» του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

«Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι έρχονται ιδιώτες, άνθρωποι απλοί και προσφέρουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους. Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε φέρει εμβόλια για να εμβολιάσουμε τα παιδιά, να τους δώσουμε βιβλιάριο υγείας που θα τους χρησιμεύσει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης…», δήλωσε η κ. Βαρδινογιάννη.

Στο υπαίθριο ιατρείο που στήθηκε εξετάστηκαν βρέφη και παιδιά ηλικίας 1-16 χρονών, η κατάσταση της υγείας των οποίων ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Σ’ εκείνα που παρουσίαζαν κάποια συμπτώματα χορηγήθηκε η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και εμβολιάστηκαν 170 παιδιά κατά της ηπατίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς και της παρωτίτιδας.

Επίσης σε μικρούς και μεγάλους προσφέρθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, γάλα και μπισκότα.

Η κ. Βαρδινογιάννη, κατά την επίσκεψή της στον χώρο, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, και του ζήτησε να την ενημερώσει για τις άμεσες ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί, ώστε να αποστείλει την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.