Όταν κάποιος παίρνει την απόφαση να περάσει το καλοκαίρι του στην Ελλάδα, καλείται να αντιμετωπίσει ένα ευχάριστο πρόβλημα. Πρέπει να επιλέξει μεταξύ εκατοντάδων μαγευτικών προορισμών και τοποθεσιών.

Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου σας παρουσιάζουμε –ή καλύτερα σας θυμίζουμε- μερικούς από αυτούς του προορισμούς που θα σας αφήσουν μαγεμένους.

Κεφαλονιά – Το νησί με πανέμορφες τοποθεσίες όπως η λίμνη Μελισσάνη και το σπήλαιο της Δρογκαράτης καθώς και το φημισμένο πανηγύρι του Αγίου Γερασίμου.

Χίος – Ονειρικές όπως ο Ναγός και τα Μαύρα Βόλια. Αξίζει να επισκεφτείτε τα γραφικά χωριά (Μεστά, Πυργί, Ανάβατος) και το ανακαινισμένο κάστρο της Βολισσού.

Ζάκυνθος – Στο Μαραθονήσι, μέσω ενός υποβρύχιου περάσματος από την παραλία μπορείτε να βρεθείτε σε μια μαγευτική σπηλιά.

Ικαρία – Αξίζει να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά της παραλίας του Ξυλοσύρτη, να δοκιμάσετε τα τοπικά φαγητά και να κάνετε bar hoping στον Αγ. Κήρυκο.

Σαμοθράκη – Επισκεφτείτε το Ρέμα του Φονιά και δοκιμάστε την τοπική σπεσιαλιτέ του νησιού, το κατσικάκι.

Χαλκιδική – Μείνετε άφωνοι με τα κρυστάλλινα νερά στο Πλατανίτσι, τους Λευκούς Βράχους στις Καβουρότρυπες και την Παραλία του Χανιώτη.

Πύλος – Κάμπινγκ στην Γιάλοβα.

Ιθάκη – Ζήστε την παραδοσιακή ζωή στους πιο γραφικούς οικισμούς, το Βαθύ και το Κιόνι.

Κάρπαθος – Η εντυπωσιακή παραλία του Διακόφτη.

Σκιάθος – Κολυμπήστε στα Λαλάρια και επισκεφτείτε το μουσείο του Παπαδιαμάντη.

Σκόπελος – Η πανέμορφη παραλία στο Καστάνι.

Εύβοια – Κάτω από την κορυφή της Όχης και σε υψόμετρο 950 μέτρων ξεκινά ένα ονειρικό μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι του Δημοσάρη.