Στις επάλξεις οι συνταξιούχοι στο Ρέθυμνο

Αντιδράσεις για τις μειωμένες συντάξεις και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου


ΕΛΛΑΔΑ
16:52
20/01/2016
Στις επάλξεις οι συνταξιούχοι στο Ρέθυμνο
2
loading

Στις απεργιακές επάλξεις βρίσκονται οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους, τις μειωμένες συντάξεις τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παγίως, όπως επισημαίνουν σχετικά με την ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους.

Στις 4 Φεβρουαρίου, συνταξιούχοι από το Ρέθυμνο θα συμμετάσχουν στην παγκρήτια κινητοποίηση που διοργανώνουν οι συνταξιούχοι της ΓΣΕΕ, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ρεθύμνου, Λευτέρη Κοτσαρίδη, θα υπάρχει δυναμική αντιπροσώπευση και σε κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στην πρωτεύουσα, ώστε να σταλεί το μήνυμα στους κυβερνώντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, γι' αυτόν τον λόγο ζητούν τη στήριξη όλων των ομάδων εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας στον αγώνα τους, στην ουσία του οποίου έχουν εναποθέσει την ελπίδα, όπως σημειώνουν, ότι το ασφαλιστικό, οι ελλείψεις στην υγεία και η προστασία των συντάξεων θα αντιμετωπιστούν με κοινωνικά κριτήρια και αντίληψη πρόνοιας.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, τόσο του τομέα των ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και του ιδιωτικού τομέα, ζητούν ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων τους, όπως επίσης, να μην τεθεί ζήτημα κατάργησης της κοινωνικής περίθαλψης, άσχετα από το μνημονιακά αιτούμενα από πλευράς των δανειστών. Όπως τονίζουν, σε αντίθετη περίπτωση, οι κινητοποιήσεις τους θα έχουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar lond

  ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. avatar M.L Gore

  Θα φάτε καλά και εσείς ! Σας γλεντάω !
  Αλέξη , ''το γελαστό παιδί που θα σιάξει τα πράματα'' δεν θέλατε ; Δεν θέλατε κάτι άλλο μετά το βθροΠασόκα και την ψοφοΔεξιά που σας κορόϊδεψαν ;
  Εγώ στην θέση του Αλέξη γερόντια μου που λέτε , θα σας έδινα ....ταβάνι από 2μισι κατοστάρικα .
  -''Αυτά είναι κύριοι'' θα σας έλεγα , ''τα θέλετε'' ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει