To χώρο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες στον Ελαιώνα , επισκέφθηκε το πρωί , η αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Την κυρία Γκεοργκίεβα , αρμόδια για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Η αντιπρόεδρος της Ε.Ε. ξεναγήθηκε στους χώρους της προσωρινής δομής, που παραχώρησε ο δήμος Αθηναίων από τον περασμένο Αύγουστο. Σε δηλώσεις της, εξήρε το έργο και τη συμβολή του δήμου Αθηναίων στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και υπογράμμισε ότι « βασική μας επιδίωξη είναι να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα μετακινηθούν οι οικογένειες προς ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν συμφωνήσει να τους δεχτούν».

Όπως είπε στις συζητήσεις που είχε με τον κ. Καμίνη , αποφασίστηκε ο συντονισμός των προσπαθειών τους , στο θέμα αυτό, με σκοπό « να φέρουμε κονδύλια για την Ελλάδα και κονδύλια για τους πρόσφυγες, με πιο συντεταγμένο πρόγραμμα, ώστε να ωφεληθούν οι άνθρωποι που φιλοξενούνται εδώ, αλλά και άλλοι πρόσφυγες». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων , ανακοίνωσε ότι έχει βρεθεί ήδη ο τρόπος « σχετικά με το πως θα μπορέσουμε να αντλήσουμε τους πόρους, ώστε και τους πρόσφυγες να βοηθήσουμε αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες να εξασφαλίσουμε οφέλη».

Επίσης τόνισε ότι «με καλή φύλαξη των συνόρων, θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας για τους πρόσφυγες, όπως επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες και το Σύνταγμα, χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινότητα της ζωής των πολιτών».