Έρευνες, προκειμένου να εντοπίσουν τον «ελληνικό σύνδεσμο» του Νορβηγού εκτελεστή, πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ, μετά τις αποκαλύψεις στο μανιφέστο του, το οποίο όπως υποστήριξε ο ίδιος συντάχθηκε το 2002 στο Λονδίνο για την ανασύσταση του Τάγματος των Ναϊτών.

Στο μανιφέστο του, ο Άντερς Μπρέιβικ, όπως αποκάλυψε στη νορβηγική αστυνομία, εκτός από τον ίδιο συμμετείχαν στην «οργάνωση» και άλλοι ομοϊδεάτες του, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας. Από τις έρευνες της αστυνομίας, και κυρίως της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, δεν έχει εντοπιστεί κάποιο ηλεκτρονικό ίχνος για τον Έλληνα που αναφέρει ο Νορβηγός δράστης ή άλλα άτομα από τη χώρα μας.

Η νορβηγική αστυνομία δεν έχει δώσει μέχρις στιγμής περισσότερα στοιχεία στις ελληνικές αρχές για συμμετοχή Ελλήνων στην ομάδα των Χριστιανών-Φονταμενταλιστών, που συμμετείχε ο Μπρέιβικ. Πηγή των αστυνομικών αρχών δήλωσε στο newsbeast.gr ότι οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί κάποιος ομοϊδεάτης του Νορβηγού από τη χώρα μας.