Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» ο Μπρέιβικ;

Τι επιδιώκουν οι αρχές στη Νορβηγία


ΚΟΣΜΟΣ
11:47
26/07/2011
Για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» ο Μπρέιβικ;
5
loading

Με την επίκληση μίας νέας διάταξης του ποινικού κώδικα η νορβηγική αστυνομία θέλει ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ να δικαστεί για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten η οποία επικαλείται εισαγγελική πηγή.

Η διάταξη αυτή για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η οποία εισήχθη στο νορβηγικό ποινικό κώδικα το 2008, προβλέπει ανώτερη ποινή την 30ετή κάθειρξη.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ο εισαγγελέας Κρίστιαν Χάτλο τόνισε πάντως ότι η προσφυγή στην παράγραφο 102 δεν είναι στην παρούσα φάση παρά ένα ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αστυνομία σκοπεύει να επικαλεστεί τα δυο πρώτα εδάφια της παραγράφου 147 που αφορούν «τρομοκρατικές ενέργειες» και προβλέπουν ποινή 21ετούς κάθειρξης.

Τα δυο αυτά εδάφια αφορούν το πρώτο «τη σοβαρή αποσταθεροποίηση των βασικών λειτουργιών της κοινωνίας» και το δεύτερο την πρόθεση «διασποράς φόβου στον πληθυσμό».

Προς το παρόν ο δράστης χαρακτηρίζεται μόνον ως ύποπτος παρά το γεγονός ότι έχει παραδεχθεί τις πράξεις του.

Σύμφωνα με το νορβηγικό δικαστικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι ο Μπέρινγκ Μπρέιβικ έχει ομολογήσει τις πράξεις του, δεν μπορεί να τού απαγγελθεί κατηγορία εάν δεν ολοκληρωθεί η ανάκριση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Mr.Mahem

  Αν δεν φάει 20κης ισόβια, οι νόμοι δεν κάνουν ούτε για [...]χαρτο...

 2. avatar fang73

  Η ποινή πρέπει να είναι η εξής: Να του χαράξουν πάνω στο σώμα του τα ονόματα όλων αυτών που σκότωσε και να τον κλείσουν στην απομόνωση για 93χρόνια όσες ήταν και η ψυχές που πήρε…και η ποινή είναι πολύ μικρή γιατί με μέσο όρο ζωής τα 75 χρόνια σε καμιά 40αριά χρόνια θα έχει πεθάνει από μόνος του ο μπάσταρδος…..

 3. avatar EΛΕΝΗ.Τ.

  Πάνε καλά εκει στην Νορβηγία? Σκότωσε τόσους αθώους και ακόμη σκέφτονται τι ποινή θα πρέπει να εκτίσει? Ακόμη και τα 30 χρόνια μοιάζουν σαν να τον χαιδεύουν!!!!! Μήπως συμβαίνει τίποτα άλλο και δεν το λένε?

 4. avatar Galanos

  Νορβηγία, ο παράδεισος των δολοφόνων! Αφαιρείς 93 ζωες και μπαίνεις φυλακή το πολύ 30 χρόνια. Αν δείξει και καλή διαγωγή μπορεί να τον αφήσουν και νωρίτερα;
  Δε μπορώ να καταλάβω τί νόμος είναι αυτός που δείνει ελαφρυντικά σε μια τόσο απάνθρωπη και ανισόρροπη συμπεριφορά.
  Να χέσω πολιτισμό που έχουν και οι Νορβηγοί.... στο μπουντρούμι πρέπει να τον κλείσουν τον αλήτη και να μη μιλήσει ποτέ ξανά σε άνθρωπο. Δηλαδή αυτό το κτήνος έχει και δικαιώματα θέλουν να μου πουν; Τα δικαιώματά του τα έχασε όταν αποφάσισε ότι έχει το δικαίωμα να σκοτώσει όσους περισσότερους προλαβαίνει μέχρι να τον πιάσουνε!

  1. avatar robin

   Δώστε κι άλλο σανό στους υποκριτές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει