Η νορβηγική αστυνομία δεν μπορεί να «αποκλείσει εντελώς» το ενδεχόμενο ο δράστης της διπλής επίθεσης της Παρασκευής, Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, να είχε βοήθεια από τρίτους στις επιθέσεις με βόμβα και αυτόματο όπλο που εξαπέλυσε την Παρασκευή με αποτέλεσμα να σκοτώσει 76 ανθρώπους.

«Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε εντελώς, και υπογραμμίζω το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι σε αυτό που συνέβη, δήλωσε ο εισαγγελέας Κρίστιαν Χάτλο σε συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν άλλοι «πυρήνες».

Νωρίτερα σήμερα ο Μπρέιβικ είχε δηλώσει ενώπιον του δικαστηρίου στο Οσλο ότι «υπάρχουν ακόμη δύο πυρήνες στην οργάνωσή μας», σύμφωνα με τον δικαστή Κιμ Χέγκερ.

Εξάλλου ο Χάτλο πρόσθεσε ότι ο Μπρέιβικ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης της διπλής επίθεσης, δήλωσε έτοιμος να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή. «Δήλωσε στη διάρκεια των ανακρίσεων ότι είναι έτοιμος να περάσει όλη του τη ζωή στη φυλακή», υπογράμμισε ο Χάτλο.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι ο Μπρέιβικ παρέμεινε ήρεμος καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάκρισης και έμοιαζε να μην έχει «επηρεαστεί» από τις βίαιες πράξεις του.